2024. 24. György

Sport

Rekkenő hőségben pecáztak

www.bshe.hu | 2018. Augusztus 02. 10:37:22 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

II. Petrity György Emlékverseny 2018

 

18 sporthorgász küzdött a rekkenő hőségben a bajai Kék-tó partján július 28-án. A hat csapatból kettő Szerbiából érkezett. A II. Petrity György Emlékverseny egy meghívásos csapatverseny. A 2017-ben alapított verseny vándorserlegét a győztes csapat egy évig birtokolja. A verseny 3 szektorban zajlik, minden csapat 3 tagú. A versenyzők szektorokban elért helyezését összesítjük, és ez adja a végeredményt. Pontegyenlőség esetén az a csapat kerül előbbre, amelyik által fogott halak súlya nagyobb.

 

A fotó a díjazott csapatokról készült, s a kép bal oldalán látható idősebb, fehér inges férfi az elhunyt Petrity György testvére, aki a vándorserleget átadta, s jelenlétével megtisztelte versenyünket.

 

Ennek megfelelően a győztes a Bátaszéki Horgászegyesület 7 helyezési számmal, második a Szeremlei Sporthorgász Egyesület 9 helyezési számmal, harmadik a Bajai Sporthorgász Egyesület 10 helyezési számmal.
Az első három csapat serleget kapott, a tagok érmet akaszthattak a nyakukba. A győztes csapat ezen kívül elnyerte a vándorserleget is. Jutalmaztuk a legeredményesebb versenyzőt. Kneževiĉ Ljubomir horgosi versenyző fogta a legtöbb halat a pályán: 3.800 grammot.
A díjakat Petrity György testvére, Petrity József, alias “Capek” adta át. Az eredményhirdetést követően a horgászok jó hangulatban fogyasztották el az ebédet. Azzal búcsúztak: jövőre újra ugyanitt.

 

Bálindt Zoltán
versenyfelelős

hozzászólok