2024. 5. Adrián, Györgyi

Sport

Rangadók Húsvétkor

Antal Tibor | 2016. Március 28. 08:39:02 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

 

Vasárnap több rangadót is rendeztek a labdarúgó megyei II. osztály déli csoportjában. Először a listavezető Dusnok KSE 500 néző előtt fogadta a második helyezett Nemesnádudvart. Ősszel a Dusnok történelmi 8 – 1-gyes diadalt aratott Nádudvaron, de ez már egy teljesen más mérkőzés volt.

Az első félidő 16. percében szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak közel 30 méterről. A labda mögé Simonits István állt, aki nem hibázott. 1 – 0

A félidő hátralévő részében is enyhe fölényben játszott a Dusnok, ám újabb gólt nem sikerült szerezniük.

 

 

A második 45 percben is inkább a mezőnyben pattogott a labda, ráadásul néha kiszámíthatatlanul a göcsörtös talajon. Inkább a küzdelem dominált, mint a játék, de mind két csapat odatette magát. A hazaiakat fergeteges B-közepük is támogatta, akik helyenként pirotechnikai eszközöket is gyújtottak.

 

 

Az 56. percben mégis jött az egyenlítés. Egy Tóth Lászlóról kipattanó labdára Schmidt Endre rajtolt rá. Hosszan megtolta a kapus mellett, aki elsodorta. A játékvezető 11-est adott, amit Vinter Zoltán értékesített. 1 – 1.

 

 

Volt még egy – két hazai kísérlet, illetve a vendégeknek egy – két szélről beívelt labdája, az eredmény azonban már nem változott. Az utolsó 10 percben már a szurkolók többsége is azt mondta, hogy most már maradjon az x, ami igazából egyik csapatnak sem volt jó, de a játék képének megfelelt.

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

Nyilatkozatok

 

 

Egy faluval arrébb szintén rangadó volt vasárnap, hiszen a harmadik helyezett Sükösd a hatodik Katymárt fogadta. Erre a mérkőzésre is sokan voltak kíváncsiak, és néha felharsant a hajrá magyarok buzdítás is, utalva arra, hogy a vendégeknél rengeteg szerb légiós játszik a csapatban.

Az első félidő hajrájában Mladen Kopunovic és Nagy Zorán vezethette 2 a 0-ban kapura a labdát, de Kopunovic passz helyett  megtolta a labdát Szabados mellett, ráadásul hosszan, majd nekiszaladt a kapusnak büntetőre játszva. Pataki Győző azonban a csatárnak mutatott fel sárga lapot.

 

 

 A második félidő 59. percében a katymári kapus Deményi József ráfeküdt a labdára a 16-os és az alapvonal sarkánál, de a tizenhatoson kívül ért hozzá kézzel. A szabadrúgást Matity Donát lőtte be az ötösön belülre, ahol Pesti László érkezett és közvetlen közelről testtel besodorta a labdát a kapuba. 1 – 0

 

Egy perccel később Rozsi József felívelését Szabó Patrik fejjel megtolta a védő mellett, lefutotta, majd onnan elegánsan tálalt a támadást a második hullámban követő Kárpáti Krisztián elé aki egy labdaátvétel után a hosszúba lőtt. 2 – 0

 

 

A 82. percben Szabó Patrik húzott el ismét a szélén, és pontos beadását Pesti László teljesen egyedül vehette le a 16-oson. Jól kivárt, vagy háromszor tolt még a labdán és végül belőtte a ziccert, megadva ezzel a kegyelemdöfést a Katymárnak. 3 – 0

 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

Faddi Máté: Úgy érzem egy jó mérkőzést játszottunk, egy agresszív futballt játszó csapat ellen. Győzelmünk megérdemelt a helyzetek alapján, főleg a második félidővel vagyok elégedett.

 

De a Bácsborsód – Szeremle mérkőzés sem lehetett piskóta szombaton. A hazaiaktól két játékost is kiállítottak, a vendégek edzője Szombati József pedig a pályára is berohant a játékosokat nyugtatni. A vége 4 – 1-es szeremlei győzelem lett.

 

Fotó: Bácsborsódi SK

 

A tabella állása a 20. forduló után

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

 

Facebook galériánk:

 

 

2016.III.27.

Közzétette: Bácskiskunfoci – 2016. március 27.

 

 

 

hozzászólok