2024. 19. Vilhelmina

Sport

Püspöki búcsúzott az EB-n

MTI | 2023. Április 19. 17:46:45 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Püspöki Patrik (pirosban) a lett Ivars Samusonoks ellen küzd a férfi szabadfogású birkózók 86 kilogrammos súlycsoportjának vigaszági mérkőzésén a zágrábi birkózó Európa-bajnokságon 2023. április 19-én. Fotók:MTI/Illyés Tibor

Nem indult jól magyar szempontból a zágrábi birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapja, mivel Püspöki Patrik sima vereséget szenvedett, ráadásul ezzel ki is esett.

    A szabadfogásúak 86 kilogrammos kategóriájában szereplő Püspöki kedden a görög színekben versenyző Dauren Kuruglievtől technikai tussal kikapott a selejtezőben, Kurugliev viszont este a vigaszágra segítette őt. Ott két mérkőzést kellett volna nyernie a bronzmérkőzésért, Püspökin azonban már az első meccsen kifogott az U23-as Eb-bronzérmes lett Ivars Samusonoks.

A bajaiak szabadfogásúja és riválisa a meccs első másfél percében eredménytelenül küzdött egymással, s mivel Püspökit látták passzívabbnak, őt figyelmeztették kétszer is, a második után pedig fél perce volt akciót csinálni. Ez azonban nem jött össze neki, sőt, a lett egy lábra támadással meglepte, a levitel után pedig orsóba fogva pörgette (0-5).
    A 26 éves magyar versenyző a második menetben sem tudott váltani, Samusonoks pedig egy újabb lábra támadással és pörgetéssel gyorsan 9-0-ra növelte előnyét. A meccs ezzel eldőlt, Püspöki azonban nem adta fel, és két kivitellel két pontot szerzett, a kiesést viszont nem kerülhette el.

hozzászólok