2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Pongó Marcell kosarával nyert az U18-as válogatott!

www.kezdo5.hu | 2015. Július 24. 23:33:20 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

U18-as Európa-bajnokság, B-divízó, csoportkör, 2. mérkőzés

 

Magyarország – Belgium 74-72 (19-16, 16-23, 23-15, 16-18)

 

Magyarország: Rudner -, Pongó 18/6, Demeter 4, Horváth K. 15/3, Pápai 2
Cserék: Durázi 12, Mócsán 7/3, Kiss 2, Doktor 7/3, Fülöp, Kucsora 5/3

 

Ugyan Horváth kosara jelentette a találkozó első pontjait, 4-4 után felébredt Lambrecht és sorozatban három duplával előnyhöz juttatta csapatát. Külső embereink révén próbáltunk erre válaszolni, Pongó, Mócsán, majd Demeter is betalált és bár a pontokat hozta a belga válogatott, nem szakadtunk le. A negyed hajrája aztán a mieinknek sikerült jobban, Kucsora egy triplával indította a rohamot, majd Mócsán labdaszerzése után Rudner révén már a vezetést is átvettük, az utolsó szó jogán pedig Durázi zsákolt egyet, így 19-16-ra hozta válogatottunk az első tíz percet.

A második negyedet sokkal jobban kezdte Belgium, Lambrecht 2+1-es játékát követően Casero beemelt egy triplát, hirtelen öt ponttal meg is lépett ellenfelünk. Itt azért sikerült stabilizálni a játékunkat és fel is vettük a harcot, Horváth ketteseivel tartottuk a lépést, de a negyed második felében egy 9-0-s rohammal ismét meglógott a belga válogatott. A hajrá aztán megint nekünk sikerült jobban, Doktor berámolt egy triplát, majd Horváth és ismét Doktor volt eredményes, így ugyan Casero két másodperccel a félidő vége előtt elsüllyesztett egy hármast, 35-39-cel mehettek nagyszünetre a felek.

A fordulást követően egy perc alatt fordított a magyar csapat, innentől pedig a mi akaratunk érvényesült. Válogatottunk jól védekezett, sorra szerezte a labdákat és a kosarakat – a már tíz pont fölé jutó Horváth, valamint Durázi vezérletével bőven ellensúlyoztuk Lambrecht jó játékát. A párpontos előnyt sikerült tartani és az egészen remek dobóforma és jó ritmusú támadójéték révén simán nyerte ezt a tíz percet Ferenczi mester együttese: a záró játékrésznek 58-54-es előnyről feszülhettünk neki.

Gyors kosárváltással indult a negyedik negyed, de Casero technikaiját követően Horváth kihagyta a büntetőt, így a belgák kezdtek jobban. Fiaink egyébként egészen botrányosan, 25%-kal dobták a büntetőket, ezt viszony jó mezőnymutatóval ellensúlyozták – a belgák is segítettek, hiszen több mint húsz labdát ajándékoztak a mieinknek. Sikerült meglépni csapatunknak hét ponttal és már-már úgy tűnt, hogy kézben tartjuk a meccset, ám bő egy perccel a vége előtt egy nagy rohammal és Madoki 2+1-es játékával kiegyenlített Belgium. Borzasztóan izgalmasra sikerült az utolsó hetven másodperc, elhibázott dobások és időkérések követték egymást. Az utolsó másodpercekben megjártuk a mennyet és a poklot is: Mócsán leszedett egy támadópattanót, majd eladta a labdát, hét másodperccel a vége előtt azonban Pongó Marcell visszaszerezte azt, a lerohanás végén dobott egy ziccert, így drámai körülmények között megszereztük első győzelmünket az Eb-n!

 

Forrás: www.kezdo5.hu

hozzászólok