2021. 17. Rudolf

Sport

Pofonok és burkolás

Antal Tibor | 2021. Március 17. 20:48:06 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Nemrég költözött a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE a Petőfi – szigetbe, az Ifjúsági Tábor melletti volt konditerem helyére, ami régóta üresen állt. Gálos Tamásék nemcsak bérlik az edzőtermet, hanem fel is újították. Zsákok lógnak mindenfelé, és végre a saját ringjüket is felállíthatták, amit nemrég pályázaton nyertek.

Az új teremnek a fennálló körülmények miatt avató ünnepélye nem volt. Bár hetek óta használják, azonban az első nagyobb szabású összejövetel a mai esemény volt, amikor is egy közös edzésre több baráti egyesület érkezett. Itt volt például a Budapesti Honvéd a korábbi EB ezüstérmes Balzsay Károly vezetésével, akikkel hódmezővásárhelyi csapatuk is eljött.

Balzsay Károly, korábbi profi bokszoló

De, rajtuk kívül Alvis Gyula tanítványai, a Pécsi VSK is tiszteletét tette a Sugovica – partján. Közös edzéseket korábban is tartott a bajai egyesület, de jelen helyzetben ezek fokozottan fontosak, hiszen a legtöbb verseny elmarad. Egy sima klubedzésen meg általában mindenki – mindenkit ismer, beáll az erősorrend, sokan barátok, így nem annyira élesek a küzdelmek, mintha idegen ellenfelek ellen bokszolnának.

No, de ne szaladjunk ennyire előre, mert először természetesen a bemelegítés következett, és kis túlzással mi már ennek végignézésében elfáradtunk. Az edzés ezen szakaszát leendő olimpikonunk Gálos Roland vezette, és alaposan megdolgozta a 32 fős csapatot.

Gálos Roland

Aztán egy kis árnyékboksz jött, és ezt követően kesztyűt húztak, párokba álltak immár élesben bunyózni, és egy – két 3 perces menet után cserélődtek az ellenfelek. A ringben Gálos Roland osztotta a pofonokat nála magasabb súlycsoportú ellenfeleinek is, de egy ifjú titánnak is megadatott a lehetőség, hogy négyszeres magyar bajnokunkkal közelebbről megismerkedjen.

Elhajlás szakszerű bemutatása Gálos Rolandtól

A hangsúly ezúttal a technikán volt, nem a nagy ütőerőn, ennek ellenére Roland az egyik edzőpartnernek testre egy olyan szép és pontos ütést bevitt jobbal, hogy egy kis időre meg kellett állítani a mérkőzést. De rajta kívül természetesen mindenki másnak hasznos volt az összejövetel.

-Ebben a pandémia időszakban sajnos több utánpótlás versenyünket lemondták, és hogy a gyerekek kedvét fenntartsuk az ökölvíváshoz, elengedhetetlen hogy ilyen összejöveteleket szervezzünk, hogy több klub idegen helyeken vidéken, vagy akár a fővárosba feljőve kesztyűzzenek egy jót. Főleg a ilyen jó hangulatú vendéglátás miatt is érdemes lejönni Tomihoz, illetve a Rolandot látni, aki egyelőre az egyetlen kvótás az olimpiára, azért a srácoknak ez egy óriási élmény. Kimozdulunk a megszokott környezetből, és egy jó hangulatú nagyon hasznos, szakmailag borzasztó előremutató bunyót tudunk csinálni. – nyilatkozta Balzsay Károly a Sugóparti Híreknek.

És hogy mitől is jó a vendéglátás amiért több, mint 100 kilométerért is idelátogatnak a pofonokért? Kevesen tudják, de Gálos Tamás edző civilben hentes, és ilyenkor saját gyártású finomságaival szokott kedveskedni a résztvevőknek edzés után. No jó, az edzők már közben is burkoltak.

Gálos Tamás svédasztala

A kínálatban szerepelt nyúl- szarvasmarha- szalámi, mangalicából pedig a szalámin kívül kolbász és szalonna is. Mind ez friss kenyérrel, paradicsommal, paprikával. Aki nem kóstolta bánhatja. De visszatérve a bokszra, a Gálos Tamástól megtudhattuk, hogy versenyzők a vírushelyzet ellenére készülnek a versenyekre. Olyanokra, amiket később lemondanak… Nagyon nehéz a helyzet, Gálos Roland sem tud megfelelő erős partnerekkel készülni az olimpiára. Most is van egy Világ Kupa, de őt a szövetség nem nevezte, mert most kapta meg a koronavírus elleni oltásokat.

A jó hír viszont az, hogy az egyesületek trénerei megegyeztek, hogy a mai összejövetelnek a tervek szerint különböző helyszíneken lesz folytatása.

hozzászólok