2024. 11. Ferenc

Sport

Parádéztak a Fradi öregfiúk Baján

Antal Tibor | 2016. Június 11. 22:49:37 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Bár a Petőfi – szigeti műfüves pálya a tervek szerint 2015 decemberére elkészült, az átadó ünnepélyre csak most szombaton került sor. Ennek oka, hogy nem a téli hidegben akarták megcsinálni a hivatalos protokollt, utána pedig ha már nem sürgetett az idő megvárták a bajnokságok befejeztét.

 

 

A program délelőtt a Rónai Sándor utánpótlás emléktornával kezdődött,melynek mérkőzéseit a Vasvári Pál utcai szabadtéri műfüves pályán, és műfüves csarnokban rendezték meg, de az eredményhirdetés már lent volt a Petőfi – szigetben.

Facebook galériánk:

https://www.facebook.com/806675712705816/photos/?tab=album&album_id=1226059647434085

 

A kupához hasonlóan a pálya is Rónai Sanyi bácsi nevét vette fel, amit azt hiszem egy Baja környéki labdarúgást szerető embernek sem kell megmagyarázni. Rónai Sándor volt a mestere a 80-as évek elején az NB II-be feljutott BSK-nak, és az utánpótlásnevelés irányításából is kivette a részét. Mondhatni élete volt a foci, és nagyon sokat is tett érte.

 

 

 A pályaátadás apropóján kifeszített nemzeti színű szalagot Rónai Sándor lánya Rónai BarbaraDunai Antal garai származású labdarúgó olimpiai bajnok, Fercsák Róbert polgármester, és Zsigó Róbert államtitkár vágta át. Majd leleplezték Rónai Sándor emléktábláját, mely a pálya kerítésén kapott helyet. Itt Rónai Sándor fia Rónai Balázs működött közre. Ez után rövid műsor következett, és az utánpótlástorna eredményhirdetése, ahol Losonczy László, a Bács-Kiskun megyei labdarúgó igazgatóság elnöke is szerepet vállalt.

Ezt követte 17 órától az FTC öregfiúk – BSK öregfiúk gálamérkőzés.

 

Nyilas Elek és Margit Csaba

 

A vendégeknél pályára léptek olyan sztárok, mint Dzurják József, Fischer Pál, Nyilas Elek, Szűcs Mihály, Keller József, és Szenes Sándor, de a BSK-ban is itt volt például az 50-szeres válogatott Bognár György. 

 

Bognár György harca Szűcs Mihállyal

 

Az ilyenkor megszokott “szalonremi” helyett azonban a fradisták nagyon odatették magukat. Bár az iram a nagy melegben nem volt egetverő, helyenként parádés megoldásokat és gólokat láthattunk. Nyilas Elek és Máté Csaba például úgy fejelgette egymásnak oda-vissza a labdát, hogy le sem esett a 16-os belül, majd Máté Csaba bebombázta a ficakba.

 

Nyilas Elek egyik gólja Fischer Pál lekészítése után:

 

 

 

A végeredmény: FTC öregfiúk – BSK öregfiúk 8 – 2

Gólszerzők: Nyilas 2, Máté Csaba 2, Szenes 2, Keller, Bubcsó, ill. Takács, Vén

 

A bajai kispad

 

A jó hangulatú mérkőzés a fehér asztal mellett folytatódott az Ifjúsági táborban.

 

Facebook galériánk:

https://www.facebook.com/sugopartihirek/photos/?tab=album&album_id=1226027394103977

 

 

 

hozzászólok