2024. 26. Ervin

Sport

Őszi Kikelet

Antal Tibor | 2020. Szeptember 27. 11:29:12 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A jubileumi tizedik Kikelet Félmaratont tavasszal rendezték volna meg a szervezők, ám a koronavírus közbeszólt. A nyári enyhítések azonban lehetővé tették, hogy még az idén sikerüljön a jeles esemény pótlása. Persze a második hullám miatt az utolsó pillanatig voltak kérdőjelek, hiszen ha kijött volna egy újabb szigorító kormányrendelet, mindenki maradhatott volna otthon.

Így is rengeteg óvintézkedést, (pl: Covid – nyilatkozat kitöltése), meg szabályt be kellett tartania a résztvevőknek, mint ahogy az iskolákban sem egyszerű az élet manapság. A Fradi B-közép meg persze kiszurkolhatta egymás hegyén – hátán a múlt héten a Dinamo Zágráb elleni BL bravúrt, amihez szívből gratulálunk, csak azért érdekes ez a történet, hogy kinek mit szabad, illetve milyen szankciók vannak ha megszegné az előírásokat.

Visszatérve Bajára, a Kikelet Félmaraton mellett első alkalommal rendezték meg az I. Riska Kölyökmaratont, ahol a gyerekeknek korosztálytól függően 250, illetve 500 métert kellett teljesítenie. Az időjárás szerencsére kegyes volt a résztvevőknek így sokan rajthoz állhattak.

És a futás élménye mellett az sem mellékes, hogy a szervezők rengeteg ajándékot is tudtak adni a gyerekeknek. A névadószponzor kabalafigurája mellett, jutott mindenkinek érem, ajándék póló, ropogtatni való, fánk, és lehetett választani a tornazsák, a kulacs és a láthatósági mellény közül.

Riska maraton facebook galéria: itt

Egy boldog Riska tulajdonos

Eredetileg a gyerekek futása egy betétszám lett volna, ám a vírusra való tekintettel kellett időben elkülöníteni őket, csakúgy mint a félmaraton és a különböző távok – váltok indítása is szakaszosan történt. A legbátrabbak 21 km-t teljesíthettek, de volt 10 km-es táv is és különböző váltókban is lehetett indulni.

Ennek ellenére, és ezzel együtt is a Kikelt Félmaraton továbbra is megállta a helyét, és bátran kijelenthetjük, hogy egy meghatározó állomása az ország amatőr futóéletének, és városmarketing szempontjából sem utolsó. A résztvevők továbbra is a belváros legszebb részeit szelték keresztül a Petőfi – szigetből indulva a Szentháromság téren át a polgármesteri hivatalon keresztül, a sétáló utcát végig robogva egészen a Sugovica- partján a Türr emlékműig, és onnan vissza.

Gratulálunk a szervezőknek, és minden résztvevőnek!

Eredmények:

X.Kikelet Félmaraton facebook galéria: itt

hozzászólok