2024. 26. Ervin

Sport

Öregek, fiatalok és örökifjak

Antal Tibor | 2020. Szeptember 26. 16:50:59 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Nagy Előd két meccsen játszott, és gólt is rúgott

Szombaton két mérkőzést is rendeztek a Vasváriban. Előbb a Bajai LSE 2000-es NB III-as bajnokcsapata csapott össze a szintén legendákból álló Bajaszentistván öregfiúkkal egy hírverő meccsen. Az apropó az volt, hogy 20 éve nyert bajnokságot ez a garnitúra, és nem mellékesen a játékosok azóta is tartják egymással a kapcsolatot. Rendszeresen elindulnak például a Szilveszter Kupa teremfoci tornán, amit többször már meg is nyertek.

Milassin Tamás

Nem mellékesen 20 évvel ezelőtt a BLSE ifi csapata is megnyerte az NB III-as bajnokságot, így talán nekik is lehetne egy hasonló összejövetelt szervezni. Aztán a 20 évvel ezelőtti bajai csapatból Nagy Előd és Cifra Gábor csak mezt cserélt, és már jöhetett vissza a Híd SC elleni bajnokira. A két település alakulata pár éve akár még az NB III-ban is összecsaphatott volna, ma meg ugye a megyei III. osztály déli csoportjában küzdenek a szebb jövőért.

A találkozón ezúttal szokásával ellentétben nem adott egy gól előnyt a bajai csapat aktuális ellenfelének. Nagy Előd már a 9. percben betalált, majd 10 perc múlva Pintér Roland 11-esből növelte az előnyt, és az első félóra végén Bányai Edvin is rúgott egy gólt, így szünetre 3 – 0-lal vonulhattak a csapatok.

A második 45 perc Szolga Soma góljával kezdődött, majd Jeszenszky Roland is betalált, aki később ismételni is tudott. A Híd részéről Mihálovics Zoltán szépített a 78. percben, és a végén Németh Roland is feliratkozott a gólszerzők közé, így a végeredményben 6 – 2-es bajai győzelem lett.

Legendák akadtak a nézőtéren is

Bajai LC – Híd SC 6 – 2 (3 – 0)

Vasvári, 250 néző, Vezette: Tasnádi (Molnár, Barta V)

Gólszerzők: Nagy E 9, Pintér 19., Bányai 33., Szolga 47., Jeszenszky 65, 86. ill. Mihálovics 78., Németh 87.

Edzői értékelés:

Koch Tamás (Bajai LC): A mai mérkőzésen csak a minimális célt sikerült teljesítenünk, ez a három pont megszerzése volt. A közönségszórakoztató játékkal adósak maradtunk. Sok hibával és alacsony fordulatszámon játszottunk. Győzelmüket nem fenyegette veszély, de a továbbiakban ettől több kell csapatszinten.

A Bajai LC ezzel a győzelmével 5. forduló után is 100%-os, és a tabella élére ugrott. Folytatás jövő vasárnap Bácsalmáson, ahol a PVSE második gárdája ellen lépnek pályára a sárga – kéket.

Facebook galéria:itt

hozzászólok