2024. 4. Flórián, Mónika

Sport

Őrültek háza: 10 gól,13 sárga,4 piros lap Garán

Antal Tibor | 2015. November 01. 08:47:44 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Szombaton a Bács-Kiskun megyei III.osztály Déli csoportjában érdekes mérkőzést játszottak Garán. A papírforma bátyai győzelmet ígért, hiszen a forduló előtt Gara mindössze 7 ponttal a csalódást keltő 13.helyen volt a tabellán, míg a Bátya 22 megszerzett egységgel az 5. pozíciót foglalta el.
Nem ehhez vannak hozzászokva a határ menti település futball rajongói, hiszen az együttes évről – évre a dobogóért szokott küzdeni, igaz az átszervezések miatt alaposan megerősödött a déli csoport, ahová besorsolták a Kalocsa környéki gárdákat is.

Viszont a garai játékosok ebben a szezonban sosem látott létszámban jelentek meg a meccs előtt, ami eddig az egyik legnagyobb probléma volt. Szinte mindenki – egy eltiltott és egy sérült kivételével- az edző rendelkezésére állt. Ezt a vendégek nem tudták, akik a tabellán elfoglalt pozíciójuk miatt némileg túlzott optimizmussal léptek pályára.

Két százas hazai ziccerrel kezdődőtt a meccs, amit a házigazdák szokás szerint kihagyták, ám egyszer csak megtört a jég, és a 10. percben Antal (ritka vezetéknév Garán) Dávid révén megszerezték a vezetést amire gyors vendég gól volt a válasz Márkus Kristóf révén.
Az első félidőben még Kerezsi, Szűcs és Császár is betalált, így szünetre 4 – 1-es hazai előnnyel vonultak a csapatok.

 

A Gara csapata

 

A második játékrész elején 8 perc alatt kétszer is megzörgette a hálót Tamaskó István 4 – 3-ra alakítva az eredményt, így a Bátya visszajött a mérkőzésbe.
Ám ekkor kezdődtek a nem mindennapi események.

Először is Kertész Donátot Fehérvári játékvezető második sárga lappal kiállította, így a hazaiak 10 emberre fogyatkoztak. Lehet, hogy ezzel kivette a féket a gárdából, hiszen a garaiak emberhátrányban 12 perc alatt 3 gólt is szereztek! Kerezsi kétszer, Antal Dávid pedig egyszer volt eredményes.

Ez után jött egy páros kiállítás anyázásért, és az ebből következő lökdösődésért a 73. percben. Szűcs János és Kapitány Tibor mehetett idő előtt zuhanyozni. De feltehetően jutott még a meleg vízből a bátyai Perity Ádámnak is, aki a 80. percben, szintén második sárga lapnak köszönhetően kellett elhagyni a pályát.

 

A mérkőzés jegyzőkönyve (részlet) Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

 

A 4 piros mellett 13 sárgát is kiosztott Fehérvári Patrik. A 9 vendég sárgából egyébként kettőt labdaelrúgásért, kettőt szövegelésért mutatott fel a fiatal játékvezető, akinek ennek ellenére a mérkőzés végén mind két gárda megköszönte a közreműködését, a kiállításokat senki nem vitatta.

 

A szombati eredmények, és a tabella állása:

 

 

Forrás:adatbank.mlsz.hu

 

hozzászólok