2024. 4. Flórián, Mónika

Sport

Örömfoci minden mennyiségben

Antal Tibor | 2016. Április 22. 15:38:42 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Pénteken délelőtt ragyogó időjárási körülmények között tartották a Bozsik Intézményi Program tavaszi játéknapját Baján a Vasvári Pál utcai Sporttelepen, melyen az óvodásoktól kezdve az általános iskola 8. osztályáig minden korosztály részt vett.

 

 

 

 

A Bozsik Intézményi Programról azt kell tudni, hogy éves lebonyolítású, és minden évszakban rendeznek egy összejövetelt minden régiókban. A pénteki rendezvényre a bajai iskolák és óvodákon kívül Garáról, Vaskútról, Bácsalmásról és Madarasról érkeztek résztvevők, így a közel 200 gyereknek már nem volt elég a nagypályán kialakított kispályák sokasága, hanem még a lelátó és a parkoló közötti füves területet is felhasználták e célra.

 

 

A nem egyesületi, hanem intézményi programoknak a lényege, hogy a labdarúgás közelébe kerüljön minden gyerek, azok is akik nem járnak egyesületi edzésre, csak szeretnek focizni.  Az ovisok igazából még különböző labdás versenyeket,technikai és koordinációs gyakorlatokat végeznek, majd az I. korcsoportban már fele részt megjelenik a foci is, a felső tagozaton meg szinte csak az van. Mivel az 5 – 8-osoknál már számottevő különbség lehet igazolt labdarúgók, illetve a többi diák között, így az intézményi programokon ebben a két korosztályban már nem vehetnek részt az igazoltak, csak az egyesületiben.

A tömegsport jellegű összejövetelen eredményt nem szoktak hirdetni, hiszen ez nem erről szól, hanem a játéké a főszerep.

 

 

Legközelebb május 20-án lesz hasonló, ám jóval nagyobb rendezvény a Vasváriban melyen közel 500 gyermek fog részt venni.

 

Facebook galériánk:

 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.991826040908180.1073741859.429260087164781&type=3

hozzászólok