2024. 4. Flórián, Mónika

Sport

Forever Cup Baja: Időpont változás!

Antal Tibor | 2016. Április 21. 14:18:25 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A múlt héten számoltunk be arról, hogy hosszú idő után ismét részese lesz Baja egy országos kispályás foci kupa sorozatnak a Forever kupának. A tervezett május elsejei időpont viszont a legtöbb csapatnak nem felelt meg nagypályás elfoglaltság miatt, így el lett halasztva a program május 7-re szombatra.

 

 

 

A beharangozó és a kiírás még egyszer:

 

A kispályás foci Baján nagyon népszerű. A most indult bajnokságban például 49 csapat vesz részt, és hamarosan keddenként elindul az amatőr liga is. A bajnokság mellett több jónak mondható kupát is rendeznek, gondoljunk csak a Szilveszter, a Halfőző, vagy az Ofenbeher Nándor futsal kupára. Ezek a kupák népszerűek a környéken, és van egy – két visszajáró gárda messzebbről is, azonban teljesen helyi jellegű produkciók. A győztesé a dicsőség, de nincs  egy megyei, vagy országos döntő, ahol a legjobbak megmérettethetnék az ország elitjével.

 

Most viszont változott a helyzet, hiszen a május eleji hagyományos Majális Antal Dorka kupa a Petőfi – szigetben ezúttal a Forever Cup sorozat egyik állomása is lesz, ahonnan az 1 – 2. helyezett bejut a május 28-i fővárosi nagydöntőbe, melyen 16 csapat vesz részt.  Azért is nagy szó ez, mert Baján kívül csak olyan nagyvárosokban lesz selejtező, mint Budapest (2 selejtező), Eger, Dunaújváros, Szeged, Miskolc és Székesfehérvár.  A sorozatot immár harmadszor írták ki. Baja most lehet első alkalommal selejtező állomás, de ezzel egyben a megye is most debütál. A továbbjutás mellett még az is motíválhatja a csapatokat, hogy a selejtezők győztesei  egy Givona mezgarnitúrát is kapnak.

 

A tavalyi sorozat reklámjában Dombi Tibor, és Torghelle Sándor szerepelt:

 

A mérkőzéseket május 7-én délelőtt fogják játszani a Petőfi – szigeti új műfüves nagypályán, ahol minimum 2 kispálya lesz kialakítva, de igény szerint (és kapulétszámtól függően) többre is lesz lehetőség. 

 

 

A kiírás


Forever Cup Bajai Selejtező


Időpont: 2016. május 7.

Helyszín: Petőfi – szigeti nagy műfüves pálya
Játékidő:2×12 perc

Díjazás: 1 – 3. helyezett serleg, érem

A selejtező győztese Givona mezgarnitúrát kap.

+ különdíjak

Minden csapat ajándékcsomagot kap:
-VIWA vitaminvíz csomag a VIWA vitaminvíz támogatásával.
-Ottakringer sör a pécsi sörgyár támogatásával
-Errea kuppon

 

Résztvevők: A bajnokságba nem nevezhet olyan játékos, akinek nagypályás- és vagy futsal NB1 vagy NB2-ben PROFI labdarúgó-szerződése van a sportklubjával. Figyelem! Azon NB1-es, NB2-es játékosoknak a száma, akik nem profi labdarúgó szerződéssel rendelkeznek, nincs korlátozva! NB3, vagy alacsonyabb osztályú hivatásos státuszú igazolt labdarúgók száma nincs korlátozva. A nevező csapatoknak be kell fizetnie a nevezési díjat, ki kell töltenie a nevezési lapot. Ezen felül minden nevező csapatnak játékosonként egy gyermekjátékot kell a regisztrációkor átadnia, amit a szervezők az Ökumenikus Segélyszervezetnek továbbítanak.


Nevezési díj:14.500 ft

Nevezési határidő: 2016.május 5. 18.00

Technikai értekezlet: 2016.május  5. 18.00 Vasvári Pál utcai műfüves pálya melletti büfé

Nevezni lehet Antal Tibornál a 06302428206-os telefonszámon, vagy a hurkamajom@freemail.hu e-mail címen, vagy facebook-on, a Kispályás Foci Baja és Térségén.


A menetrend

  1. selejtező: 2016. április 23. (szombat), Budapest
  2. selejtező: 2016. május 1. (vasárnap), Szeged
  3. selejtező: 2016. május 7. (szombat), Baja
  4. selejtező: 2016. május 16. (hétfő), Dunaújváros
  5. selejtező: Miskolc
  6. selejtező: 2016. május 8. (vasárnap), Székesfehérvár
  7. selejtező: 2016. május 7. (szombat), Eger
  8. selejtező: 2016. május 21. (szombat), Budapest

 

Nagydöntő

 

  • 2016. május 28. (szombat), Budapest

A kupa (nagydöntő) főnyereménye egy óriáskivetítős EB meccsnézés, ingyen étel- és sörfogyasztással, hostessekkel, ami a nyertes csapatnak házhoz megy!

 

 

FOREVER CUP SZABÁLYZAT
2016 TAVASZ


1. JÁTÉKTÉR, LABDA:

A játéktér az előre meghatározott vonalak által határolt rész. A vonal a játéktérhez tartozik. A labda 5-ös méretű. A mérkőzésekre labdát a szervezők biztosítanak.


2. A MÉRKŐZÉS IDŐTARTAMA:

A játékidő 2×12 perc. A csapatok kötelesek a mérkőzések előtt legalább 10 perccel megjelenni! A kezdésre várakozási idő nincs! A mérkőzéseken futóóra van, de a játékvezető indokolt esetben (pl. sérülés) megállíthatja az órát. A selejtezőkben a legjobb négy között, illetve a nagydöntő összes mérkőzésének utolsó 1 percében tiszta játékidő van. Pihenőidő nincs, a félidő csak térfélcserére szolgál. Időkérés nincs. A mérkőzés a bíró hármas sípszavának első sípszavára azonnal véget ér. A mérkőzés időpontok változtatásának jogát a szervezők fenntartják.

3. JÁTÉKOSOK SZÁMA:

A mérkőzést két csapat játssza, 6-6 fővel, ezek közül az egyik a kapus. A mérkőzés elkezdéséhez minimum 4 fő szükséges. A mérkőzésnek vége van, ha a meccs folyamán bármely okokból 4 fő alá csökken a játékosok száma egy csapaton belül. Cserélni a kijelölt zónában, oda-vissza folyamatosan lehet. Előbb a lecserélt játékosnak kell elhagynia a játékteret, utána mehet csak be a másik játékos.

4. SZERELÉS:

A csapatoknak egységes (egyszínű) szerelésben kell megjelenniük (szükség esetén használhatóak a szervezők által biztosított megkülönböztető trikók, amit a kiírásban előre írt csapatnak kell felvennie). Stoplis cipő (akár éles, akár gumi) használata szigorúan tilos! Ékszer viselése tilos! Sípcsontvédő használata javasolt.

5. A JÁTÉK KEZDETE:

A meccs kezdőrúgással kezdődik. A csapatkapitányok pénzfeldobással/megegyezéssel döntik el a kezdés jogát. Az egyik félidőt az egyik, a másik félidőt a másik csapat kezdi. A kezdőrúgást a játéktér középpontjáról kell elvégezni az ellenfél térfele felé. A kezdőrúgásnál az ellenfél 3 méternél jobban nem közelítheti meg a labdát. Kezdőrúgásból közvetlenül gól szerezhető.

6. KAPUS JÁTÉKA:

Kapusról van szöglet. A kapus a játékban lévő labdát berúghatja az ellenfél kapujába, azaz gólt érhet el, de kézből közvetlenül semmilyen esetben nem érhető el gól. Az ellenfélről az alapvonalon túljutott labdát a kapusnak kézzel kell játékba hozni, melynek el kell hagynia a büntetőterületet határoló vonalat. A hazaadást és az oldalrúgást a kapus nem foghatja meg. A kapus minden esetben átdobhatja az ellenfél térfelére a labdát, anélkül, hogy az játékost vagy a talajt érintette volna.

7. SZABÁLYTALANSÁGOK:

Az ebben a pontban tárgyalt kivételektől eltekintve a FIFA “A Labdarúgás Játékszabályai” (azaz a nagypályás labdarúgás szabályai) szerint. Eltérés: Tilos a becsúszó szerelés! A becsúszó szerelést közvetlen szabadrúgás követi. Szabadrúgáskor az ellenfél 5 méteren belül nem tartózkodhat.
Büntetések:
– Sárga lap.
– 2 sárga lap egy meccsen két perces kiállítást ér, amely letelte után a játékos visszajöhet.
– 2 perces azonnali kiállítás, amelynek letelte után a kiállított játékos visszatérhet a játéktérre.
– Piros lap, amely 2 perces azonnali kiállítás, amelynek letelte után a kiállított játékos már azon a meccsen nem jöhet vissza, helyére cserejátékos léphet pályára. A piros lapot kapott játékos további eltiltásáról a Versenybizottság dönt.
A bírók a támadó futballt támogatják, és az egyetemi szervezés miatt szigorúan kezelik a szabálytalanságokat. Fellebbezés nincs.

8. SZÖGLET, BERÚGÁS:

A szögleteket a sarokpontról kell elvégezni. A szögletet elvégző játékos beléphet a pályára a szöglet elvégzése előtt. Az ellenfél 3 méteren belül nem állhat. Az oldalvonalat elhagyó labdát csak berúgással lehet játékba hozni. A mozdulatlanul álló labdát arról a pontról kell elrúgni, ahol az elhagyta a játékteret vagy ettől a ponttól 25 cm-nél nem távolabbról. Ekkor távolságra indokolt esetben a pálya irányában is el lehet helyezni a labdát. A berúgást elvégző játékos beléphet a pályára a berúgás elvégzése előtt. Az ellenfél játékosainak a letett labdától legalább 3 m-re kell állni. A rúgó játékos csak akkor érhet újra a labdához, ha azt más is érintette már.

9. BÜNTETŐ:

Hét méterről kell elvégezni. A labdát a hetes pontra kell tenni, egyenlő távolságra a két kapufától. A rúgást végző játékost egyértelműen azonosítani kell. A kapusnak a gólvonalon kell állni és előre a rúgás pillanatáig nem mozdulhat el. Oldalra a gólvonalon bármely irányban mozoghat. Minden más játékosnak a játéktéren belül kell lenni, a büntetőterületen kívül kell állni, a büntetőpont mögött, legalább 5 m-re a labdától és a rúgást végző játékost nem szabad akadályozni.

10. EGYÉB SZANKCIÓK:

Az a játékos, aki a sporthoz nem méltó viselkedést tanúsít akár a pályán, akár azon kívül, kizárható a selejtezőről, illetve az egész rendezvényről is. Ez a szankció csapatszinten is érvényes. Erről a szervezői bizottság dönt. (Pl.: alkoholos befolyásoltság, mérkőzés lefolyásának szándékos akadályozása, stb.).

11. FELELŐSSÉG:

A rendezvényen minden játékos a saját felelősségére vesz részt. A helyszínen levő értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk!
A szervezői bizottság tagjai:

Huszár Viktor
Imreh Balázs
Fábián Gábor
Szabó Bence
Bede Viktor


EZEN JÁTÉKSZABÁLYZATBAN NEM TÁRGYALT KÉRDÉSEK ESETÉN A FIFA NAGYPÁLYÁS LABDARÚGÁS SZABÁLYAIT TARTALMAZÓ SZABÁLYKÖNYVE AZ IRÁNYADÓ.

 

Egyéb:

 

– Ugyanaz a játékos egy napon több csapatban nem játszhat. Ugyanaz a játékos, illetve csapat szerepelhet több selejtezőn is, ha még nem kvalifikált a Nagydöntőbe.

 

– A szervezőknek joguk van az egyes csapatok személyazonosságának, és labdarúgó- szerződésének ellenőrzésére. Eltérés esetén az adott csapat kizárásra kerül.

 

– Amennyiben egy csapat nem tud kiállni mérkőzésére, vagy nem tudja azt befejezni, úgy a mérkőzést 3-0 arányban elveszíti. Amennyiben a szervezői bizottság nem tartja alkalmasnak az időjárási körülményeket a selejtező lebonyolítására, úgy azt más időpontra átrakja, és erről tájékoztatást ad. Amennyiben a játékvezető nem találja alkalmasnak a körülményeket a mérkőzés lebonyolítására, úgy a szervezői bizottság jóváhagyásával, a körülmények enyhüléséig felfüggesztheti a mérkőzést illetve késleltetheti a kezdését. A kedvezőtlen körülmények hosszan tartó elhúzódása esetén a selejtezőt a szervezői bizottság felfüggesztheti, és áthelyezheti más időpontra.

 

 

–  Amennyiben egy csapat nem tud kiállni mérkőzésére, vagy nem tudja azt befejezni, úgy a mérkőzést 3-0 arányban elveszíti. Amennyiben a szervezői bizottság nem tartja alkalmasnak az időjárási körülményeket a selejtező lebonyolítására, úgy azt más időpontra átrakja, és erről tájékoztatást ad. Amennyiben a játékvezető nem találja alkalmasnak a körülményeket a mérkőzés lebonyolítására, úgy a szervezői bizottság jóváhagyásával, a körülmények enyhüléséig felfüggesztheti a mérkőzést illetve késleltetheti a kezdését. A kedvezőtlen körülmények hosszan tartó elhúzódása esetén a selejtezőt a szervezői bizottság felfüggesztheti, és áthelyezheti más időpontra.

 

– Győzelemért a győztes csapat 3 pontot, a vesztes 0 pontot kap; döntetlen esetén mindkét csapat 1-1 pontot kap. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény dönt. Ha ez döntetlen, akkor a gólkülönbség. Ha ez is megegyezik, akkor a lőtt gólok száma dönt. Ha ez megegyezik, akkor a holtversenyben részt nem vevő, a csoportban legjobb helyezést elért csapattal játszott mérkőzés eredménye. Ha ez is megegyezik, büntetőpárbaj következik, 3-3 büntetővel, majd hirtelen halállal. Büntetőt egy játékos akkor lőhet újra, ha már minden csapattársa lőtt. Körbeverés esetén a körbeverésben résztvevő csapatok mini tabellát alkotnak, és ebből alakul ki a sorrend, a fenti szempontok alapján.

 

 

 

A Majális Antal Dorka Kupa történelme

2007 1.Gerfalcon 2. Toblerone 3. Frank City 4. Hurka
2008 1.Mid lesz Goró?(Hurka) 2. Frank City 3. R4 Lux
2009. 1. Bárszalonna 2. B and H 3. Világölő Drobinák
A legjobb bajszos játékos:Gugán Antal
2010. (Erste selejtező is) 1. Toblerone 2. R4 Lux 3. Frank City
Gólkirály:Lengyel Béla (Frank City) Legjobb játékos:Sibalin Dániel (R4 Lux)  Legjobb kapus:Holka László (Toblerone)
2011. (Erste selejtező is) 1. FC Lever 2.Újváros 3. Világölő Drobinák 4. R4 Lux
2012. (Erste selejtező is) 1. Szepirates 2. Chess Team 3. Gumibolt Bonyhád 4. Bajainfó
Legjobb játékos:Novotnik Gábor (Szepirates), Gólkirály:Várnagy Milán (Szepirates), Legjobb kapus:Kis-Kurgyis Gábor (Chess Team)
2013. (8 csapat) 1. Hurkadaráló 2. Csíkszem 3. Ruform 4. R4 Lux
Legjobb kapus :Takács Attila (Hurkadaráló), Legjobb játékos:Dáné Károly (Csíkszem) Gólkirály:Merkler Tamás (Ruform)
2014. 1. Frank City 2.Sivaspor 3. Bajainfó 4.Optimisták
Gólkirály:Merkler Tamás (Frank City ) 6 gól, Legjobb játékos:Orosz Krisztián (Sivaspor), Legjobb kapus:Világos Zsolt (Sivaspor)
2015. ( 8 csapat) 1. FC Sivass 2. Frank City 3. Faris Tüzép (Hurka) 4.Pékéscsaba
Gólkirály:Bánóczky Csaba(Sivass), Haincz Krisztián (R4 Lux), Legjobb játékos:Fabók Krisztián (Faris Tüzép), Legjobb kapus:Molnár Csaba (Frank City)

 

 

hozzászólok