2024. 28. Hajnalka

Sport

Ökölvívó OB : Döntősök a Gálosok!

MTI,Antal Tibor | 2014. December 05. 22:23:46 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Ezt jelentette az MTI:


Ökölvívó ob – Magas színvonalú elődöntők

 Kecskemét, 2014. december 5., péntek (MTI)

 

– A csütörtöki nappal ellentétben a pénteki elődöntők nem hoztak meglepetést a Kecskeméten zajló ökölvívó országos bajnokságon, a meccsek közül azonban jó néhány magas színvonalú küzdelmet hozott.

    Kovács László szövetségi kapitány tájékoztatása szerint kiváló találkozókat láthattak a Messzi István Sportcsarnokba kilátogatók. A meccsek sorából kiemelte Gálos Viktor és Nagy Krisztián csatáját az 56 kilogrammban. A szoros, látványos összecsapást Gálos nyerte meg pontozással, és a szombati fináléban Szőrös Márkkal vív majd meg az aranyéremért.
    Az elődöntőkre állva maradt mezőny legjobb bokszolójának számító Bacskai Balázs, a 69 kiló 2010-es Európa-bajnoka ismét érvényesítette a papírformát, és simán, pontozással győzött Hegyi Barnabás ellen 75 kilóban. A fináléban a Vasas versenyzője azzal a Csiki Zoltánnal találkozik majd, aki csütörtökön óriási meglepetésre kiütötte az olimpiai és világbajnoki ötödik Harcsa Zoltánt, és pénteken szintén idő előtt be tudta fejezni meccsét.
    Ahogy várták, a 60 kilogramm döntőjében a kétszeres Eb-harmadik Varga Miklós és a fiatal Gálos Roland, az 56 kilós Viktor testvére mérkőzik meg egymással, és a szakemberek szerint ez lesz a finálék egyik legérdekesebb és legizgalmasabb meccse. Szintén nagy csata várható szombaton 81 kilogrammban is, miután a papírformát érvényesítve Harcsa Norbert és Hámori Ádám is bejutott a döntőbe.
    A szombati program 13.00 órakor kezdődik melyet a sport 2 élőben közvetít.

 

 

De nézzük mit mondanak a Gálosok:

 

Gálos Viktor:

Ma egy hajtos sraccal bunyoztam Nagy Krisztiánnal, de kivüről kibokszoltam és sima egyhangú pontozással megvertem , holnap meg a döntőben mindent egy lapra teszek fel és hajtani fogok az elso helyért hogy legyőzzem nagy riválisomat Szőrös Márkot, és ezzel engem nevezzen a szövetség a jövő évi olimpiai kvalifikációs versenyekre.

Roland Sinkó Zolival bokszolt. Ő is egy nagyon hajtós bunyós, de a Roli egy nagyszerű és szép bunyóval kibokszolta, és sima egyhangú pontozással nyert, holnap meg a kétszeres olimpikonnal fog bokszolni a Varga Mikivel.

 

Gálos Tamás edző így örült a facebook-on:

 

Hatalmas csatában győztek ma is a Gálosok !!! Két felnőtt döntőse is van a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE Baja- nak. Köszönöm a bajai szurkolóknak hogy eljöttek , és várunk holnap is benneteket! Szeretünk és csókolunk mindenkit aki gondolt és szurkolt nekünk! És tudjátok !!!!! Szombaton a Sport 2 12,45 perces kezdettel közvetít minket is ! Még egyszer köszönöm nektek ,hogy szorítottatok és szurkoltatok nekünk !!! A tévé előtt a helyetek de tudom sokan jöttök holnap akiket szeretettel várok utána egy kis csinnadrattára !!

 

hozzászólok