2024. 23. Béla

Sport

Ők tippeltek jól

Antal Tibor | 2018. Július 16. 14:55:31 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A labdarúgó világbajnokság előtt egy körkérdéssel fordultunk több bajai közéleti személyiséghez. Arra voltunk kíváncsiak, hogy kinek szurkolnak, és szerintük melyik válogatott fogja megnyerni a világbajnokságot. 42-en válaszoltak felhívásunkra, és közülük hárman tippelték Franciaországot végső győztesnek, vagy őket jelölték meg kedvencnek.

 

 

Az egyik ilyen Szávuj Miklós újságíró volt, aki bár brazil győzelmet jósolt, viszontszurkolói szempontból örülhet, hiszen a franciákat és az argentinokat jelölte kedvencnek.

 

– A franciák nagyon jó kerettel vágtak neki ennek világbajnokságnak. Több játékosuk is jó formát mutatott. A csoport meccseken volt jó és kevésbé jó teljesítményük, de stabil, kiegyensúlyozott játékot produkáltak. Amikor nem ment a csatároknak, akkor kisegítették egy-egy góllal a védők. Nekem Antoine Griezmann és Kylian Mbappé voltak a francia csapat kiválóságai! -nyilatkozta Szávuj Miklós a Sugóparti Híreknek.

 

Borbély Miklós a Mogyi SE korábbi vezetőedzője a kiscsapatokért szorított. Costa Ricát és Szenegált jelölte meg, de nekik nem kellett sokáig szurkolnia így menet közben új kedvencet keresett és talált. Végső győztesnek viszont helyesen a franciákat tippelte.

 

– A legegységesebb keret, munkás “sztárokkal” teletűzdelve, németesen precíz, védekező típusú edzővel. Nincs lyukas pontja a csapatnak, és a cserék is nagyon jók. Nem szeretem a franciákat, a horvátoknak szurkoltam (Nem is tudtam volna másnak, mert Horvátországban néztem a döntőt, és Costa Rica – Szenegál gyorsan kiesett.

 

Aki viszont duplán örülhet az Orbán Tamás, a LUA edzője, és a Sugovica Általános Iskola és Sportiskola testnevelő tanára. Ő a franciákat jelölte meg kedvencnek, és őket is várta befutónak.

 

Orbán Tamás és fia Fotó:Orbán Tamás facebook oldala

 

Véleményem szerint majdnem minden posztra van sztárjátékosuk. Minden emberük Európa vezető csapataiban játszik, és nem kiegészítő emberként. Talán a világ legjobb támadósorával rendelkeznek. Kb. ezért éreztem úgy, hogy ők nyernek. – nyilatkozta Tamás.

 

 

 

Rajtuk kívül a judos Köller Milán sem járt messze az igazságtól, hiszen horvát győzelmet jósolt, a szentistváni kötődésű Moóri Dorka és Vedelek Zoltán pedig már a kezdetekkor déli szomszédainknak szurkolt, kiknek a tábora a mutatott játékuk láttán a VB ideje alatt egyre gyarapodott.

 

 

 

 

 

 


hozzászólok