2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Nyert a szigeti öltöző pályázat

Antal Tibor | 2017. Augusztus 24. 11:55:17 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Mint korábban beszámoltunk róla, a Labdarúgás Utánpótlásáért Alapítvány (LUA), mely február 1-től az MLSZ regionális alközpontjaként működik, megpályázta a Petőfi – szigeti focipályák melletti öltözők felújítását, bővítését. Erre nem csak az épület állapota miatt volt szükség, hanem az MLSZ az alközpontok számára különböző infrastrukturális  feltételeket ír elő Többek közt egy  rehabilitációs helységgel, orvosi szobával, irodával és öltözőkkel rendelkező épület meglétét is.

 

 

A fejlesztés becsült értéke 150 millió forint, amiből 70% TAO-s pénz aránya,  a városi önerő pedig maximum 30% (45 millió  forint) lehet, de ezt a LUA további támogatásból kívánja fedezni. Az áprilisi bajai testületi ülésen a képviselők egyhangúlag támogatták az előterjesztést.

 

Ilyen most

 

Nos, jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis az MLSZ Bács – Kiskun Megyei Igazgatóságának elnökétől Losonczy Lászlótól megtudhattuk, hogy a megyei szervezet támogatta a pályázatot. Már csak az hiányzik, hogy az MLSZ fővárosi központjában is aláírják a felterjesztett pályázatot, de ennek esélye kb. 99%, hiszen eddig minden megyei döntést támogatott a szövetség. Ezzel az idei évben Kecskemétet kivéve (mely országos finanszírozású) Baja kapta a megyében a legtöbb támogatást.

 

A szigeti füves pálya idén nyáron újult meg

 

Ez mellett bár még nem lehet használni, de elkészült a Petőfi – szigeti “Bütykös” pálya felújítása is, melynek a teljes gyepszőnyegét kicserélték, öntözőberendezést is telepítettek a fű alá, és a világítás is megújult. 2015 végén készült el szintén a szigetben a műfüves nagypálya, így az öltözőfejlesztéssel minden adott lesz ahhoz, hogy edzőtáborok is lehessenek a Petőfi – szigetben. A feltételek adottak, már csak azzal kapcsolatban van hiányérzetünk,  hogy hosszú évtizedek után  nincs a városnak  egy legalább megyei I. osztályú felnőtt csapata, de még megye II-es sem.

 

 

 

 


hozzászólok