2024. 26. Ervin

Sport

Nosztalgiáztak az újvárosi kosarasok

Antal Tibor | 2022. Május 14. 10:55:00 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az Újvárosi Általános Iskola (korábban Ortutay ÁMK) fennállásának 40. évfordulója alkalmából nosztalgia kosárlabda mérkőzést rendeztek, melyre a kosársuli osztályokba járó volt diákokat várták. Bár különböző elfoglaltságok miatt a vártnál kevesebben jöttek ma össze az iskola sportcsarnokában, a hangulatra nem lehetett panasz.

A következő generáció is jelen volt

Az összegyűlteket Nagypál Gábor köszöntötte, aki 1983 óta tanít az intézményben, és tart kosárlabda edzéseket a diákoknak. Mint elmondta, annak idején több, mint 1300 diák járt Újvárosba, akiket 75 pedagógus tanított. Egy szegedi iskola mellett az országban először itt vezették be a mindennapos testnevelést, és kosaras osztályok is indultak. Az elmúlt négy évtizedben számos sikert értek el az iskola kosárcsapatai a megyei és országos diákolimpián, sőt külföldre is eljutottak, és sokakból élvonalbeli kosárlabdázó is lett. Később az iskolai kezdeményezésből alakult meg a női kosárlabda egyesület.

Az összejövetel fő attrakciója természetesen a nosztalgia kosárlabda mérkőzés volt, ahol fiúk és lányok, kicsik és nagyok együtt játszottak. Bár látszott, hogy az egykori színvonal az évek előrehaladtával sokaknál már megkopott, a lelkesedés töretlen volt. A programot egy kiállítás színesítette, melyen régi képeket, relikviákat lehetett megtekinteni. Még az első mezekből is akadt pár darab, amik a 40 eltelt esztendő ellenére még hordhatóak.

A pogácsa persze mai volt

Mint megtudhattuk, a jubileumi rendezvény sorozat még folytatódik. Június 11-én szombaton a 40 év 40 bogrács halászlé elnevezésű programot szeretnék megvalósítani az iskola udvarán, melyre várják a korábban itt végzett osztályok jelentkezését.

Az 1987-88-as megyei döntőn járt leány csapat

hozzászólok