2020. 15. Henrik, Roland

Sport

Nem fejezik be a magyar kosárlabda-bajnokságokat

MTI | 2020. Március 17. 15:34:22 | Utolsó frissítés: 4 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:Pulai Zsóka

A koronavírus terjedése miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) kedden befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben.

    Az MKOSZ közleménye emlékeztet rá, hogy március 13-án felfüggesztette valamennyi versenysorozatát az utánpótlás korosztályokkal bezárólag.
    A szervezet ezt követően megkérdezte az első és második vonal klubjait arról, miként állnak a bajnokság folytatásához, és a beérkezett vélemények alapján döntő többséget kapott az a javaslat, hogy a bajnokságokat az eddigi eredmények alapján fejezzék be.
    Ezt elfogadva az elnökség kedden úgy döntött, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben. Bajnokot nem hirdetnek, mint ahogyan kieső sem lesz idén. A nemzetközi kupás szerepléssel kapcsolatban nem hoztak most határozatot.
    A férfi Magyar Kupát ebben az idényben nem rendezik meg, egyúttal valamennyi szövetségi szakmai és válogatott programot május 31-ig felfüggesztenek.
    A szövetség arra ösztönzi a klubokat, hogy a sportolói szerződéseket lehetőleg közös megegyezéssel zárják le.- írta az MTI.

Ezek alapján a Bajai NKK felnőtt csapata 4. helyen zárt a Női Amatőr NB I Zöld csoportjában, míg a Bajai Bácska szintén ebben a pozícióban végzett a férfi NB I B Piros csoportjában.

Női Amatőr NB I Zöld csoportjának végeredménye
Férfi NB I B Piros csoportjának végeredmlénye


hozzászólok