2024. 1. Fülöp, Jakab

Sport

Gálos Roland tokiói kvótát szerzett !

Antal Tibor | 2020. Március 16. 20:14:28 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az 57 kilogrammban szereplő Gálos Roland megnyerte nyolcaddöntőjét, így olimpiai kvótát szerzett hétfőn este a londoni európai kvalifikációs ökölvívótornán.

    A bajai bokszoló szombati selejtezős sikerét követően a nyolcaddöntőben egyhangú pontozással nyert a finn Arslan Khataev ellen, s mivel súlycsoportjában a brit fővárosban nyolc tokiói helyet osztottak, megszerezte az indulási jogot.
    Gálos a magyar ökölvívás első tokiói helyét biztosította be. A londoni versenyen többen már nem szerezhetnek, mivel a koronavírus-járvány miatt a hétfő esti programot követően nem folytatódik a viadal.- írta az MTI

Gálos Roland és az edző édesapa Gálos Tamás Fotó:Olimpic Channel

” Roli ismerte finn ellenfelét a német Bundesligából, ahol egy szoros meccsen kikapott tőle. Gálos nagy lelkesedéssel vetette be magát a küzdelembe és próbálta irányítani a mérkőzést a kezdetektől. Az első három percet követően megszerezte az előnyt, a második menetben ezt tovább növelte a pontozói lapokon. A bajai versenyző taktikusan bokszolt a harmadik menetben, és nem engedte közel a csecsen származású finn versenyzőt, amelynek jutalma egy tokiói olimpiai kvóta lett. „Pontosan tudtam mit kell csinálni a finn ellen, hogy vissza tudjak neki vágni a korábbi vereségért. Az első menetben sokat mentem előre, amely valószínűleg meglepte a finn ökölvívót. Próbáltam végig nagyon taktikus maradni, és amikor két menet után tudtam, előnyben vagyok, nem akartam kockáztatni egy esetleges intést a harmadikban. Sokat mozogtam az utolsó menetben lábon, hogy ne tudjon elérni. Ezért küzdöttem egész életemben, hogy egy olimpián szerepelhessek,” mondta hatalmas örömmel Gálos Roland a mérkőzést követően. “-írta a Boxing.hu

Gálos Roland négyszeres felnőtt magyar bajnok, korábban ifjúsági Európa – bajnoki címet szerzett, többször megnyerte a nemzetközi Bocskai kupát, de az olimpiai részvétel kivívása pályafutása eddigi csúcsa.

Roland edzője édesapja Gálos Tamás. Gratulálunk az egész családnak!

Nem mellesleg, eddig ez az egyetlen kvóta, amit a magyar ökölvívók szereztek az olimpiára.

hozzászólok