2021. 8. Mihály

Sport

Nekünk véget ért a bajnokság

Bajai Bácska | 2021. Május 01. 17:32:23 | Utolsó frissítés: 7 napja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Sérültek a “VIP páholyban” Fotók:Pulai Zsóka

Az alapszakaszbeli helyezését a rájátszásban is meg tudta tartani a Bajai Bácska felnőtt csapata. A covid fertőzöttség miatti kihagyások és számos sérülést is hozó szezonban a 10. helyet sikerült megszerezniük a fiúknak, miután pénteken hazai pályán is vereséget szenvedtek a Nagykőröstől.

Bajai Bácska FKE – Nagykőrösi Sólymok KE 99-121 (23-27, 20-24, 34-37, 22-33)

Sajnos nem a megszokott kezdő ötössel kezdtük a mérkőzést. Az utolsó fordulókban a már megszokott hiányzók (Milos, Jakab Peti, Fehér Ákos) mellé Pongó Martin és Nagy Dani is csatlakozott. A csapatot Hosszú Pisti irányította, mert Csecse mestert is elérte a vírus.A Sólymok kezdték jobban a mérkőzést (3-11), de a 8. percben már nálunk volt az előny (20-19). Ebben a negyedben tíz hárompontos esett, a védekezés mindkét csapatnál háttérbe szorult. A folytatásban tíz pontra nőtt a vendégek előnye, a nagyszünetben 43-51 volt az állás. A mérkőzés folytatásában a bajai fiataloké volt a főszerep. A Goldringok mellett három U18-as játékos volt a csapatunkban. A harmadik negyed 71 pontot hozott, de ezt a tíz percet is a kőrösiek nyerték. A végjátékban már nem kerültünk közelebb, a komolyabb játékerőt képviselő Nagykőröshöz. Így megérdemelten nyerték meg a párharc második felvonását is és ezzel megszerezték a bajnokság 9. helyét.

Nálunk ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtott Goldring Bence (40/27 pont, 11 lepattanó, 7 kiharcolt fault és 47 VAL), de mellette Goldring Gergő (30/6) és Szatmári Szabolcs (19/3) is ponterős volt.- írta a Bajai Bácska közösségi oldalán.

Edzői nyilatkozatok:

Hosszú István (Bajai Bácska) : Sajnos a foghíjas csapatunkkal most ennyire voltunk képesek. Annak viszont örülhetünk, hogy a fiatal játékosaink is szóhoz jutottak és megkóstolhatták a piros csoport ízét. Ma nem voltunk egyenrangú ellenfelek a Nagykőrössel. A mai meccs legvége is úgy sikerült, mint az egész bajnokság. Nekünk sajnos a covid fertőzés meghatározta az idei szereplésünket. Remélem, hogy ősszel már a szurkolóink előtt megújult erővel sokkal jobb eredményt fogunk elérni.
Lakosa Zsolt (Nagykőrös) : Véget ért ez a bajnokság. Sok szép győzelmünk volt, sajnos közönség nélkül. A 9. hellyel elégedettek vagyunk. Gratulálok mind a két csapatnak a látványos kosárlabdáért.

A mérkőzés statisztikája:itt

hozzászólok