2024. 19. Emma

Sport

Négyből négy

Antal Tibor | 2017. December 15. 18:41:56 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A rövidoályás Úszó Európa bajnokság harmadik napján megszerezte harmadik, és negyedik aranyérmét Hosszú katinka. Előbb 200 háton bizonyult a legjobbnak. 175 méterig nagy küzdelmet folytatott az ukrán Zevinával, de az utolsó fordulónál fél test előnyre tett szert, jobban is delfinezett ki, és nem volt kérdés a győzeleme.

 

200 hát rajt Fotók:Magyar Úszó Szövetség

 

Rá egy órára már a 100 vegyes döntőjében volt érdekelt. A rajtot mind a ketten jól kapták el a mellette úszű Sarah Sto, és a pillangó után a svéd lány fordult elsőként. 50-nél már négy század volt Katinka előnye, és ez már csak növekedett. Az utolsó 25 méterre a gyorsúszásra már igazából hátra is dőlhettünk.

 

200 hát aranyérem

 

 

Így Katinka mérlege eddig az EB-n 4 versenyszám – 4 aranyérem, a 200 pillangótól perdig okosan visszalépett, hiszen akkor még sűrűbb lett volna a mai programja.

 

– Kétszáz háton az idő nem volt igazán jó, de végül is az aranyérem megvan, ez számít elsősorban. Utána a száz vegyesen meg akartam dönteni a világcsúcsot, de ez egy órával a kétszáz hát után gyakorlatilag lehetetlennek tűnt – bár végül is ez az idő annyira nem lett rossz. Nem kezdtem igazán jól, viszont mellen sikerült döntő előnyt szerezni. – nyilatkozta Katinka az M4 Sportnak

 

Folytatás holnap!

hozzászólok