2024. 5. Adrián, Györgyi

Sport

Moszkvában jártak cselgáncsosaink

Kurityák Mihály | 2016. Április 29. 21:34:51 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Judo Spring Hopes Kupa
Moszkva, 2016.04.23

 

A Mogyi Bajai judo Clubot nagy megtiszteltetés érte az által, hogy Oroszország egyik legerősebb egyesületétől kapott meghívásnak tehetett eleget.

A Sambo 70 nevű moszkvai egyesület amellett, hogy közel 2000 fős taglétszámot mutat, rendelkezik olimpiai érmes versenyzőkkel és csapat Európa bajnoki címmel is.

 

 

A nagynevű egyesület egy utánpótlás korú versenyzője, és édesanyja az előző évben a bajai nemzetközi edzőtáborban járt és annyira megtetszett neki a tábor színvonala, a város hangulata és a rendezők kedvessége, hogy közben járt a moszkvai klub vezetőségénél, hogy hívjanak Magyarországról is egy egyesületet a Judo Spring Hopes Kupa nevű kadett korú nemzetközi versenyre. Ezen az eseményen 4 földrész 15 országából érkeztek versenyzők. USA, Egyiptom, Kazahsztán, Grúzia, Azerbajdzsán, Lettország, Litvánia, Fehéroroszország, Ukrajna, Ciprus, Szerbia, Németország, Franciaország, Hollandia, Magyarország egy-egy klub csapata igyekezett felvenni a versenyt az oroszországi egyesületekkel. Ez sajnos a mi versenyzőinknek nem hozott sok sikert, de annál több tapasztalattal gazdagodtak a fiatal bajai reménységek. A két napos egyéni, ill. csapatversenyt követően még másfél napot együtt edzettünk az ott maradó nemzetek versenyzőivel. Minden szinten kielégítő rendezésben és fogadtatásban részesült a 13 főt számláló bajai különítmény.

 

Városnézésre is jutott idő Fotó:Hammer Erik, facebook

 

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a támogatóinknak, Vida Andrásnak, Rácz Péternek és Forrás Gábornak, akik az utazáson kívül a kint tartózkodásunkkor is segítettek bennünket.

 

A Mogyi Bajai Judo Club Spring Hopes Kupán részt vett versenyzői:

 

42kg: Szőllősi Balázs, Andrási Márton, Andrási Gellért

50kg: Tarnai Kevin

55kg: Tábori Bence, Piukovits Kornél

66kg: Kovács Dániel

81kg: Vida Gergő

Edzők: Hammer Erik, Andrási Barna

 

Gyorsétteremben is jártak a mieink. Fotó:Hammer Erik

hozzászólok