2024. 28. Hajnalka

Sport

Szilveszter kupa: BLSE Best és Sugovica győzelem!

Antal Tibor | 2014. December 27. 23:38:20 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A BLSE  Best sorozatban harmadszor nyerte meg a Szilveszter kupát, de a Baranyi csapat sikere most koránt sem volt annyira egyértelmű, mint az elmúlt években.

Kezdve a csoportmérkőzéseken, ahol miután simán kitömték a Muslincákat ( 8 – 0), a tartalékos All in egy félidő után még vezetett ellenük, igaz a vége 6 – 3 lett.  A Gigászok elleni csoport döntő utána sétagalopp volt, ám az egyenes kieséses szakasz nem várt izgalmakat tartogatott Lógóéknak.

Kezdve, hogy a 8 között 13 másodperccel a vége előtt szerezték meg a győztes gólt a Duo Tape ellen ( 2 – 1). majd az elődöntőben csak hosszabbításban gyűrték le az R+M-et ( 2 – 1), mely másfél perccel a rendes játékidő vége előtt még vezettett ellenük.

Aztán jött a döntő a meglepetés csapat Fegyencváros ellen ahol 2-2 után szintén hosszabbításra került sor, ám mikor már mindenki a büntetőpárbajt várta, Mladen Covic 13 másodperccel a vége előtt villant, és ezzel 3 – 2-vel  a BLSE Best nyerte a kupát.

 

A nyílt kategória győztese a BLSE Best

Álló sor: Illés, Csoknyai, Baranyi G. csapatvezető, Szauter, Rozsi, Zsók

Guggolnak: Villám, Covic, Lógó

 

A döntő teljes felvétele:

A Fegyencváros némileg szerencsés csoportgyőzelme után a  negyed döntőben egy félidő alatt elintézte a Gigászokat (4 – 2), majd a 4 között fegyelmezett taktikus játékkal a Hurkatunára épülő Borgazmust. ( 2 – 0).

A döntő már igazi jutalom játék volt a Holczer alakulatnak, és kis híján éltek is a lehetőséggel, de ismét bebizonyosodott az, ahogy a néhai Bosnyák István is mondta: ” A fák nem nőnek az égig.”

 

Az ezüst érmes Fegyencváros

 

A sztahanovista R+M két frontos háborút vállalt ismét hiszen a nyílt kategória mellett az öregfiúknál is indultak, és mivel mind két kategóriában bejutottak a  4 közé a végén összesürüsödött a programjuk. Ráadásul  két hosszabbításos meccsük is volt, úgyhogy Kiss Janiék a nyílt kategória bronz, és az öregfiúk ezüst éremjével maximálisan elégedettek.

A 3. helyért a Borgazmust 2-2 után hosszabbításban 4-2-re verte az RM.

 

Margit Csaba  és Benő Norbert (pirosban) akcióban a BLSE 2000 ellen az öregfiúknál

 

Nyílt kategóriában a torna gólkirálya Majoros Bence lett a Fegyencvárosból.

 

Majoros Bence és a naive rácsodálkozás.

 

A legjobb játékost és a kapust a bajnokcsapatból választották Villám Balázs és Csoknyai Balázs személyében.

 

Öregfiúk kategória: Sima Sugovica – Preceptum győzelem

 

Öregfiúknál miután a két szerb légiósából egyet nélkülözni kényszerülő R4 Lux-ot a 8 között búcsúztatta a Lampanet.hu,így a Sugovica – Preceptum gyakorlatilag begyalogolt a döntőbe, hiszen előbb a Démászt intézte el 2-0-ra, majd az elődöntőben a Lampanet.hu-t 6-1-re.

A döntőben aztán a hullafáradt R+M-et Purger és Kalocsai találatával izgalmak nélkül hozta a Sugó.

Ezzel a BLSE Besthez hasonlóan a Sugovica-Preceptum is zsinórban harmadszor nyerte meg kategóriáját.

 

Velez (fehérben) Nemes (Lampanet.hu) díszkiséretében.

 

A másik ág volt a keményebb, bár összegészében elmondhatjuk, hogy az idei Szilveszter kupán az öregfiúknál volt a nagyobb vircsogás. Az R+M – BLSE 2000 elődöntő (1-0) kifejezetten parázs volt, sőt utána  a lépcsőfeljáróban is kialakult egy kis szópárbaj.

A harmadik helyért a BLSE 2000, mely pár éve a nyílt kategória küzdelmeit már megnyerte, 9-2-re verte a Lampanetet Nagy Előd vezérletével, aki 5 vagy 6 gólt rúgott csak ezen a találkozón, és nagyban ennek köszönhetően gólkirály is lett.

A torna legjobb kapusának egyébként Székely Csabát (Sugó) választották, a legjobb játékosnak pedig Benő Norbertet az R+M-.ből.

 

Benő Norbert (R+M) győztes gólja utáni ünneplésa BLSE 2000 ellen

 

A korábbi napok összefoglalói:

 

December 27. szombat

 

Szilveszter kupa első napján nyílt kategóriában az A csoport küzdelmeit rendezték meg.

Itt a tavalyi meglepetés csapat a Green Fruit Tippmix mely egy éve döntőt játszott jobb gólkülönbséggel hozta a csoportot. Második helyen a bácsbokodi Casanova ment tovább, akik gyakorlatilag elszórakozták a csoportelsőségüket, hiszen a második mérkőzésükön az utolsó másodpercben kaptak gólt.  Az érsekcsanádi Sárközért jól küzdött, de 4 ponttal kiesett, míg az Optimisták hiába bíztak magukban, csupán egy pontot hoztak össze a végén, és ezzel szntén búcsúztak.

 

 

Az öregfiúknál szintén az A csoport küzdelmeire került sor. Meglepetésre első helyen az Optimisták öregfiúk csapata végzett, miután azonos mutatókkal zárt a rekord bajnok Sugovica Preceptummal, viszont az ez miatt lejátszott büntetőpárbajban ők rúgtak magabiztosabban. A harmadik helyet a Lampanet.hu  szerezte meg 4 ponttal, így bizakodhat még a továbbjutásban, hiszen a három csoport harmadik közül kettő tovább lép a legjobb 8 közé.

A negyedik hely a Pesszimistáknak jutott, akik hűen szerepeltek nevükhöz.

 

 

A Lampanet.hu harmadikként ment tovább csoportjából.

 

December 28. Vasárnap

 

A második nap a nyílt kategória B és C , valamint az öregfiúk B csoportjának találkozóira került sor.

A B csoportban körbeverés történt, miután három gárda: a Fegyencváros, a Duo Tape és az LK Bulls zárt 6 ponttal. Közülük csak az első kettő örülhetett a továbbjutásnak, a remekül játszó fiatal LK Bulls rosszabb gólarányának köszönhetően kiesett. Kövári és barátai pedig bár pont nélkül zártak, de legalább elmondhatják, hogy tettek az egészségükért.

 

 

 

 Duo Tape: Itt még bizakodtak a srácok

 

C csoportban az R+M és a Borgazmus is megnyerte első két mérkőzését, így az egymás elleni rangadó már nem a tovább jutásért, hanem pusztán a csoport elsőségért zajlott. A végeredmény 2 – 2 lett, és mivel az RM gólaránya volt a jobb

( például 10-0-ra ütötték ki a Predátorokat), ők húzták be a csoportot.

A szebb reményekre jogosult FC Ganna 0-3-ról nyerte 4 – 3-ra a “csoportbronz ” meccset az ezúttal nem vérengző Predátorok ellen, akik pont nélkül zártak.

 

A Borgazmus csoport másodikként jutott tovább.

 

Az öregfiúk B csoportját a BLSE 2000-es bajnokcsapata magabiztosan nyerte meg.

Az igazi kérdés a második hely sorsa volt. Ezt egy a hajrában szerzett győztes góllal a Démász Rezét SE-nek sikerült megszerezni, akik hátrányból fordítva 3 – 2-re gyűrték le a rivális Revcot.

A csoportnegyedik Potyka csárdában pedig hatalmas egyéniségek rúgták a bőrt, igaz nem túl sok eredménnyel, de jó hogy láthattuk őket.

 

Id. Tádity Tamás ismét pályára lépett a Szilveszter kupán

 

December 29.  Hétfő

 

Hétfőre egy csoport maradt az öregfiúknál, és a nyílt kategóriában is.

Az öregfiúknál az R4 Lux 2 szerb légiósának vezérletével behúzta a csoportot, miután  az utolsó mérkőzésen az R+M-et is 2-0-ra verték. Az RM ezzel második lett, de továbbment 3 ponttal a Dorker FC is, hiszen jobb volt a gólaránya az A csoport harmadik helyezettjénél a  Revconál. Az örökifjú Panacosokat meg öröm volt látni megint.

 

Az öregfiúk  C csoportjának első helyezettje  az R4 Lux

 

A nyílt kategóriában a várakozásoknak megfelelően az utolsó két év bajnoka a BLSE Best 100 %-os teljesítménnyel ment tovább. Az viszont meglepetés volt, hogy a tartalékosan felálló All In félidőt nyert ellenük. A második hely és ezzel a másik továbbjutó hely két győzelemmel a  Gigászoknak jutott. Az All in-nek csak a szép búcsú maradt, miután a végén már tét nélküli meccsen 4-0-ra verte az egyébként  három meccsen gólt sem rúgó nemesnádudvari Muslincákat.

 

Mladen Covic (BLSE Best) akcióban.

 

 

 

A tornai összes eredménye:

 

Letölthető dokumentum

Több fényképet a facebook oldalunkon találsz:

 

2014.XII.27-30. BajaDr Pósta Sándor Sportcsarnok

Közzétette: Sugóparti Hírek – 2014. december 27., szombat

hozzászólok