2024. 23. Béla

Sport

Mbappé szerződéshosszabbítása kérdéses a Bayern elleni vereség után

| 2023. Március 21. 07:57:50 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó forrása: besthdwallpaper.com

A Paris Saint-Germain összes sztárjátékosa, Kylian Mbappé, Lionel Messi és Sergio Ramos közül egyik sem tudta hozzásegíteni a párizsi klubot, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját, vagy legalábbis a döntőbe jusson.

A legtöbb élvonalbeli futballklub megpróbál egy egységes csapatot felépíteni, hogy jól koordinált mechanizmusként működjön. De a francia csapatnak megvan a maga stratégiája – a sztárjátékosokra hagyatkozás, ahol valójában mindegyik kiválasztja a maga játék stratégiáját. A Paris Saint-Germain ennek ellenére mégis ismét vereséget szenvedett a Bayerntől és újra kiesett a Bajnokok Ligája versenyből, és ez csak 1/8-döntő. Vannak persze egyszerűbb, jó teljesítményt nyújtó játékosok. Például Soler, Sanches, Vitinha és Ruiz. Azonban ők egyenként nem ütik meg a Bayern szintjét. A jól koordinált csapatjáték a PSG-nél pedig jó ideje nem volt megfigyelhető. Vagyis ez a játékstílus egyértelműen nem alkalmas a Bajnokok Ligájához. De a francia Ligue 1-ben nagyon jó eredményeket hoz.

Érdemes megjegyezni, hogy a Bayernhez képest a PSG-nek komoly balszerencséje van. A Bayern kétszer nyerte meg a Bajnokok Ligája kupát. És legkorábban az 1/4-döntőnél esett ki (1 alkalom kivételével). Ami a Paris Saint-Germaint illeti, ugyanebben az időszakban 5 alkalommal esett ki az 1/8 döntőből, 4 alkalommal a 1/4 döntőből, egyszer jutott elődöntőbe és döntőbe. Vagyis ebben az időszakban még egyszer sem nyerték meg a Bajnokok Ligáját. Annak ellenére, hogy mindkét klub egyforma erővel bír. Csak a Bayern jól teljesít mind a Bundesligában, mind pedig európai szinten. A PSG-nek pedig csak a Ligue 1-ben sikerül eredményt elérni.

Ugyanakkor a PSG katari tulajdonosai régóta a Bajnokok Ligája kupájának megnyerését tűzték ki fő célként, de valami mindig rosszul sül el. Sem az edzőváltás (4-en voltak ez idő alatt: Ancelotti, Emerini, Tuchel, Pochettino), sem a játékosváltás, sem a futballlegendák vásárlása nem viszi közelebb őket a cél eléréséhez. Épp ezért kétséges még a Kylian Mbappével kötött szerződés meghosszabbítása. Pedig 2022 nyarán gyorsan megújították a szerződését (bár Mbappét gyakorlatilag már mindenki a Real Madrid mezében látta). Most azonban a szerződés meghosszabbításáról mindenki hallgat. Talán új stratégiája lesz a csapatnak és Mbappé szabadjára lesz engedve.

Figyelemre méltó, hogy Al-Khelaifi a PSG vezérigazgatója. Ő az Európai Klubszövetség képviselőjeként az UEFA Végrehajtó Bizottságának is tagja. Ugyanakkor csapata sehogyan sem tudja megszerezni az UEFA Bajnokok Ligája kupát.

Mbappé maga is elismeri, hogy tehetetlenek a Bayernnel szemben. Azt mondja, hogy ez a játékszint a csapata maximális kapacitása. És most pedig a Paris Saint-Germainnek egy célja maradt: A francia bajnokság megnyerése. Ez könnyebb, a Ligue 1-ben ők a legjobb csapat.

Annak ellenére, hogy kiesett a Bajnokok Ligájából, Kylian remek formában van, keresett játékosnak számít és a Paris Saint-Germain gólkirálya. Épp ezért áll a PSG támadója a Real Madrid kívánságlistájának élén. De nem spanyolok lennének, ha olyan könnyen elfelejtenék a 2022-es eseményeket. Nem elég, hogy a futballszurkolók nagyon féltékenyek a játékosok (vagy potenciális játékosok) viselkedésére, hanem ezek még spanyol szurkolók is. A “fehérek” büszkeség terén nem az utolsó helyen állnak. Ezért egyszerűen csak várják a 2024-es évet. Bár Mbappé szerződését 2025-ig írták alá a PSG-vel, van benne egy kitétel, miszerint 2024-ben a csatár ingyen elhagyhatja a klubot.

Emlékezzünk vissza, hogy 2022 nyarán majdnem megtörtént Kylian Mbappe átigazolása a PSG-től a Real Madridhoz. De a párizsi csatár szinte az utolsó pillanatban meggondolta magát, hogy felpróbálja a “fehérek” mezét és a csapatban maradt. Úgy tűnik, maga a francia elnök kérte, hogy maradjon a Paris Saint-Germainben.

Most a Real Madrid nyitott arra, hogy 2024-ben ingyen (szabadügynökként) szerződtesse Kylian Mbappét. De vannak feltételek: a franciának bocsánatot kell kérnie a klubtól és szurkolóitól, amiért 2022-ben lemondta az átigazolást. Ha megtörténik az átigazolás, érdekes lesz látni, hogyan fogadják majd a spanyol szurkolók az új játékost.

hozzászólok