2024. 3. Irma, Tímea

Sport

Márton kontra Evanics: Kalocsai FC – Bajai LSE 3–3

www.kalohirek.hu | 2015. November 02. 22:51:58 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A www.kalohirek.hu összefoglalója:

 

Az augusztus végi Kiskőrös elleni hazai veresége óta a Márton-alakulat nem vesztett csatát őszi hadjárata során, ám éppen a presztízs okán, így is háromesélyes volt a Bajával megvívandó derbi,hiszen az ellenfélről köztudott, hogy a Sugovica-partján azért örök idők óta legalább főiskolai szinten művelik a labdarúgást.

 

Nébl Martin nyomozza a labdát. Fotók:www.kalohirek.hu

 

Ennek megfelelően igen nagy vehemenciával, igen elszántan feszült egymásnak a két alakulat – szikrázott a levegő a belépők során –, sőt egy Vuits Viktor megugrásnak köszönhetően majdnem góllal nyitott a Kalocsa. És milyen a foci? Ami „ott” nem ment be, az a másik oldalon gólban realizálódott, amikor Péter Csaba kapujából kivetődve „megtalálta” az alapvonal közelében Sibalint, aki a párizsi Olimpia színpadán is sikert aratott volna „homorításával”. Tizenegyes!
A büntetőt Princz értékesítette a 8. percben (0–1).

Rá alig három percre jött az újabb hideg zuhany és a menetrendszerű Sibalin gól, amelynél a publikum ismét a KFC fiatal hálóőrét találta meg „szurkolásával” (0–2).

Szerencsére a Márton-bandérium nem roppant meg, hanem továbbra is űzte-hajtotta ellenfelét, aminek eredményeként egy kintről érkező labdát Szalontai préselt a bajai ketrecbe (1–2).

Aztán lélektanilag éppen a legjobbkor, az első játékrész finisében már Kohány Gábor gólja után tombolt a lelátó.
Centerünk a kapunak háttal állva úgy vette át a labdát, hogy mozdulatával már elbizonytalanította a rátámadó két védőt, majd befordult és kilőtte a hosszú alsót (2–2).

 

Evanics Zoltán visszatért Kalocsára.

 

A második félidő rögtön vendéggóllal indult – Péter kirontott majdnem a tizenhatos sarkáig, és egy akrobatikus vetődéssel kiiktatta a bajai támadót, de saját védőjét is. Ismét büntető, amelyet Princz „hercegi” eleganciával értékesített (2–3).

Ezután a Kalocsa félórája következett, mivel a mieink egyre inkább beszorították a vízivárosiakat. Hol alig durrantottunk mellé, hol Vuits alig emelt fölé, hol pedig a Baja cerberusa Tóth Dani remekelt. Aztán a nagy nyomás a 76. percre góllá érett, amikor a végig remeklő Kollár Máté bemért egy szabadrúgást a tizenhatos körtéjéből (3–3).

MESTERMÉRLEG:

Márton Zsolt edző: – Az egyéni hibák rányomták bélyegüket a mérkőzés ilyeténképpeni alakulására, de az mindenképpen dicsérendő, hogy 0–2 és 2–3 után is volt tartása a csapatnak, mi több huzamosabb időre sikerült beszorítanunk a Baját, amikor a mi akaratunk dominált. A srácok hozzáállásával meg vagyok elégedve, mindenki igyekezett hozzátenni valamit, hogy végül is emelt fővel hagyhattuk el a pályát.

Evanics Zoltán:  Egy nyert meccset buktunk el szerintem, hiszen 2 – 0-ra, 3-2-re is vezettünk. Szerepe van ebben a játékvezetőnek is, mert  a második 11-esnél ki kellett volna állítania a már sárga lappal rendelkező kapust, de nem kapott semmit. A videó alapján akár Nébl Martin buktatásánál is büntetőt lehetett volna adni, de ehelyett a mi fiúnk kapott sárgát. A látottak alapján az x reális eredmény. Jó teljesítményt nyújtott a csapat együtt, hiszen voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor a Kalocsa dominált, és azt is túléltük. A helyzetek alapján viszont akár nyerhettünk is volna.

Forrás:www.kalohirek.hu


Idáig a Kalohirek összefoglalója, a KSE online videója alpján pedig mindenki eldöntheti, tényleg homorított-e Sibalin, vagy a kapus valóban buktatta:

 

 

 

 

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 

 

A forduló összes eredménye és a tabella:

 

 

A Schieber Pincészet BLSE legközelebb szombaton a sereghajtó Akasztót fogadja a Vasváriban 13.30-tól.

hozzászólok