2024. 24. György

Sport

Legalább annyi unokát, mint olimpiai aranyat

Antal Tibor | 2020. Január 16. 22:25:30 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az M4 Sport Év Sportolói Gála díjazottjai Fotók:MTI

Csütörtök este adták át Budapesten a Nemzeti Színházban az elmúlt év legjobb sportolóinak járó díjakat az M4 Sport Év Sportolója Gálán. A különböző kategóriákban a sportújságírók szavazatai alapján dőlt el a végső győztes kiléte. Ami számunkra legfontosabb, hogy az év legjobb női sportolójának ismét, immár 7. alkalommal Hosszú Katinkát választották, aki az elmúlt évben 2 világbajnoki címet is szerzett a kvangzsui VB-n a számtalan Világ kupa érem mellé.

Az aranyérmes Hosszú Katinka (k), mellette a második helyezett kínai Je Si-ven (b), jobbról a bronzérmes japán Ohasi Jui a a nõi 400 méteres vegyesúszás eredményhirdetésén a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 28-án. MTI

Mivel Katka most is Kínában versenyez, ezért csak videóüzenetben köszönte meg az elismerést, amivel beérte az eddigi egyedüli csúcstartó Egerszegi Krisztinát. Távollétében édesapja Hosszú István vette át a díjat Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnoktól, aki minimum annyi unokát kívánt neki Katinkától, ahány olimpiai arannyal fogja befejezni a pályafutását. Jelenleg ugye háromnál tart, de reméljük, hogy ez a szám még gyarapodni fog az idén Tokióban.

hozzászólok