2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Kubatov Géza ezüstérmes Barcelonában!

Antal Tibor | 2016. Szeptember 28. 14:47:50 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Szombaton rendezték meg Barcelonában a hagyományos Arnold Classic versenyt ami a testépítők és fitness modellek legnagyobb megmérettetése, és első alkalommal a fekvenyomók is részesei voltak a programnak.

 

Kubatov Géza és Schauer Kornél

 

Ezen két bajai is érdekelt volt, név szerint Schauer Kornél és Kubatov Géza. Előzőleg Kornél számított esélyesebbnek, aki a héten két meglepetésszerű dopping ellenőrzésen is részt vett, és mind kétszer negatív eredményt produkált. Azonban neki nem sikerült a legjobban a verseny, amiről így írt facebook oldalán:

 

Schauer Kornél a súlyok alatt

 

“Lezajlott a várva várt Arnold Classic.Sajnos az érem amiért mentem,ezúttal más nyakába került, az utolsó pillanatig csatában voltam érte,végül csak ötödik lettem. Persze,van aki örülne ennek is,csak az nem én vagyok. A kezdősúly 210  kg után még úgy éreztem, akár egy Európa rekord is bennem van, de nem így lett. Nem kenyerem a magyarázkodás, én tudom az okát, tanultam belőle, és legközelebb ott fogok állni a dobogón. Köszönöm mindenkinek aki szurkolt nekem!

 

Kubatov Géza középen

 

A másik bajai induló Kubatov Géza azonban a 11 fős mezőnyben a dobogó második fokára állhatott fel.

Géza így foglalta össze az eseményeket:

 

– Iszonyatosan magas színvonalú verseny volt. Magyarországról csupán 3 férfi, és 2 női versenyző indult, és Európából is csak  a legkiválóbbak  voltak benevezve. Én 84,30 kg-mal mérlegeltem és 207,5 kg teljesítettem fekve nyomásban. Ezzel a második helyezést tudtam elérni, ugyanis a helyezések meghatározása Wilks pontszám alapján történt, ami annyit jelent hogy a testsúly és a kinyomott súly arányában határozzák meg a teljesítményt.  Az Arnold Classic verseny igen népszerű, és persze színvonalas,meg a díjazás is egyedi volt.

 

A bizonyíték, hogy Barcelonában volt a verrseny

 

A két sztárunknak a verseny mellett városnézésre is jutott ideje, valamint Kubatov Géza több fitness modellel is csinált közös fényképet, így feltehetően erősnek kellett lennie akkor is, amikor haza ért.

 

És amiért talán magyarázkodni is kell

hozzászólok