2024. 2. Zsigmond

Sport

Két bajai világbajnok

Antal Tibor | 2023. November 13. 22:07:20 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Egy kis városnézés is belefért

A hétvégén a WFC World Championship-en, azaz a WFC szervezett világbajnokságán – melynek szokásoknak megfelelően Milánó adott otthont járt a Kick – Thai Boxing Team Baja két versenyzője Jelencsity Miklós és György Dávid és lettek világbajnokok. A részeteket edzőjük Mezőfi Richárd foglalta össze.

Jelencsity Miklós keze a magasban

-Jelencsity Miklós 16-17 éves korosztályban -57 kg-os súlycsoport selejtezőjében legyőzte erős fizikumú olasz ellenfelét, majd ukrán ellenfele sérülés miatt visszalépett. A döntőben egy nagyon képzett kéztechnikájú grúzzal küzdött meg, akire számolni is kellett a harmadik menetben, végül pontozással nyert Miki és lett világbajnok.

György Dávid két meccset nyert

-György Dávid szintén a16-17 éves korosztályban -60 kg-os súlycsoportban hozta a kötelező 2 mérkőzését. Egy szívós franciával kezdett, és egyhangú pontozással nyert. Majd menetelve tovább egy nála egy fejjel magasabb belgával került szembe aki iszonyú erős térdesekkel rúgásokkal hozta az első menetet, de Dávid betartva az utasításokat nagy nyomás alá helyezte , és sikerült megfordítania a mérkőzést.

A pizzázás nem maradhatott el

hozzászólok