2024. 2. Zsigmond

Sport

25 évre tiltották el egy bácsborsódi focistát!

Antal Tibor | 2023. November 10. 18:13:53 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Bognár Pál (kékben) itt még egy korábbi mezőnyjátékosként Fotók:Bácsbokodi Sportkör facebook oldala

A Magyar Labdarúgó Szövetség Bács – Kiskun Megyei Igazgatóságának 13. hírlevelében lehetett olvasni, hogy Bognár Pált – akit a megyei fociberkekben nem kell bemutatni – a Bácsborsód játékosát az október 21-i Katymár elleni rangadón történtekért 25 (!!!) évre eltiltottak minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Az eset ma a Trollfoci közösségi oldalára is kikerült, így országos hír lett belőle igazából mi is így értesültünk róla. Mint kiderült a találkozó játékvezetőjével, a bajai Fehérvári Patrikkal szemben követett el tettlegességet, mellyel kapcsolatban többek között ezek a sorok kerültek a mérkőzés jegyzőkönyvébe:

-A mérkőzés 77. percében, a vendég csapat kapusa, BOGNÁR PÁL lett kiállítva, miután a javukra közvetett szabadrúgást ítélt a játékvezető. (Először megállította a játékot sérülés miatt, ezért labdát akart ejteni. Majd asszisztense jelzésére lest ítéltek.!!!) Ekkor hangosan reklamálni kezdett a kapus, amiért sárga lapot kapott. A felmutatott sárga lapot követően megindult a játékvezető felé és hangosan kiabálta: ha meglátja Baján, kinyírja, buzi! A felmutatott piros lapot követően a játékvezetőt meglökte, amiért a mérkőzést félbeszakította. A lefújás után, a kapus hátulról, nagy erővel, ököllel fejbeütötte a játékvezetőt. Az ütés következtében a jv. elesett, majd szerencséjére azonnal fel tudott állni és mielőtt további ütéseket kapott volna BOGNÁR PÁL részéről, a hazai csapat játékosa, GYÖRE RÓBERT visszafogta és feltartóztatta. A játékvezetői csapat nagy nehezen az öltözőkig eljutott.”

Az esettel, és az ezzel kapcsolatos internetes reakciókkal kapcsolatban a Bácsborsódi Sportkör is kiadott egy közleményt közösségi oldalán, melyet az egyesület elnöke Cifra Gábor jegyzett.

Kedves Sportbarátok, sporttársak!

Bognár Pál 25 éves eltiltásával kapcsolatban egyesületünk az alábbi közleményt adja: Az eltiltást mindenképp jogszerűnek tartjuk, melyet eltiltott játékosunk Bognár Pál sem vitat. (mondjuk a mértékével nem biztos, hogy egyet értünk). Az elkövetett tettéért vállalja a felelősséget, tudja, hogy nem sportemberi magatartást tanúsított, melyet megbánt, de vissza már nem fordíthatja. Azonban eltiltott labdarúgónk ezen tette miatti megítélésével, elítélésével kapcsolatban vannak észrevételeink, hisz a Trollfoci kommentjei között már eléggé „eldurvult” kommentekkel is találkozhatunk.Nem tagadjuk, játékosunk már többször – az elmúlt 40 évben végzett sportolói múltjában – hangot adott a játékvezetők döntései kapcsán nem tetszésének, hisz egy szívvel-lélekkel akaró és küzdő (soha nem pénzért játszó) sportolóról beszélünk, aki a klubjához végig hűséges volt (tehát nem igazolgatott soha a szomszéd falvak csapatához, azért, mert ott esetleg nagyobb sikereket érhetet volna el, vagy pénzt kapott volna a tudásáért) végig járta a ranglétrát. Gyerek korában kezdett futballozni, mint a legtöbb felmenője is, megyeválogatott kerettag is volt. Ezt követően ifjúsági csapat tagjaként majd a felnőtt csapat tagjaként segítette a Bácsborsód SK egyesületet. Mindig tudásának legjavát próbálta adni. Gondolom és tudom, hogy aki ismeri (és nem kevesen) egyetértenek ezzel az állítással. Számtalan játékvezetővel volt „dolga” ebben a röpke 40 évben, biztos mindenkinek van kellemesebb és kevésbé kellemes élménye róla. Mi tagadás, melyik sportoló tűri jól az általa vélt igazságtalanságot, vagy kihívó viselkedést?2008-tól 5 éven át volt az egyesület elnöke, (közben futballozott is)mely nem éppen hálás feladatot is a tudásának megfelelően, sokszor erőn felül végzett, (hisz akkor az ifjúsági csapat tagjait pl. 7faluból kellett összeszedni vagy több olyan problémát megoldani , ami nem biztos, hogy más csapatoknál előfordult (pl öltözői lopás) Az akkori csapat azt gondoljuk köszönhet neki, hisz egy év alatt a Megyei III. osztályból visszajutott a Bácsborsód a Megyei II. osztályba. Elvégzett munkájáért Bácsborsód község sportjáért emlékplakettet is kapott. Nem szeretnénk játékosunkat piedesztálra emelni, – azonban a kommentek néha túl mennek minden határon és egy olyan emberről, játékosról nyilatkoznak ismeretlenek, aki azt gondolom nem biztos, hogy megérdemli ezeket a felvetéseket. (Pl. nem kellett a polgármester lányát megb…..ni, mert az az ő lánya is, hisz a felesége a település polgármestere!)Tudjuk, hogy ez nem méltó befejezése egy sportpályafutásnak, de azt is tudjuk, hogy ő sem így tervezte! Bár minden csoda 3 napi tart, de tisztelettel kérjük, hogy a személyiségi jogokat tiszteletben tartva nyilatkozzanak egy olyan emberről, akit nem ismernek!

Sportbaráti tisztelettel: Cifra Gábor a Bácsborsódi Sportkör elnöke

Utolértük telefonon Bognár Pált is, aki elmondta nekünk, hogy a sajnálatos esettel kapcsolatban elnézését szeretne kérni minden megyei sportbaráttól, a játékvezetőktől és a szurkolóiktól is. Reméli, hogy a pályafutásával kapcsolatban nemcsak erre fognak emlékezni, hanem minden másra is. amit tett a bácsborsódi labdarúgásért.

Az esetnek bizonyára még lesz folytatása. De ami ennél talán sokkal fontosabb: november 11-én szombaton 13.30-tól játsszák a Bácsborsód – Bácsbokod örökrangadót a vármegyei bajnokság III. osztályának déli csoportjában, mely szintén nem szokott a legbarátságosabb lenni.

Ilyen egy igazi plakát

hozzászólok