2024. 19. Bánk, József

Sport

Kalmár Ákos duplázott

MTI | 2020. Október 26. 07:07:29 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:Magyar Úszó Szövetség facebook oldala

A 10 kilométeren aratott sikerét követően vasárnap 5 kilométeren sem talált legyőzőre Kalmár Ákos a Debrecenben rendezett hosszútávú medencés országos bajnokságon.

    A Balaton ÚK 20 éves bajai versenyzője sokáig nagy csatát vívott a táv nyílt vízi világbajnokával, klubtársával, Rasovszky Kristóffal, de végül magabiztosan, bő fél medencényi előnnyel szerzett újabb bajnoki címet.
    “A tíz kilométer még egy kicsit benne volt a testemben. Az elején jót meccseltünk Kristóffal, de sikerült véghez vinnem azt a taktikát, amit elterveztünk és ez be is jött” – mondta az M1 aktuális csatornának Kalmár, aki nyáron a Négy Nemzet viadalon is bizonyította, mekkorát fejlődött mióta januárban csatlakozott Veszprémben Rasovszky Kristófékhoz: júliusban a Margitszigeten 1500 méter gyorson kilenc másodperccel úszott jobbat, mint tavaly a kvangdzsui világbajnokság előfutamában, ahol századra pontosan (15:00.99) teljesítette az olimpiai A szintet. Kalmár megjegyezte, júliusban azért a mostaninál jobb formában volt, a célja pedig a decemberi 50 méteres ob-n, hogy 1500-on tovább javuljon.
    Rasovszky Kristóf elmondta, a legjobb az volt, hogy végre lehetett versenyezni, még ha az idők nem is lettek olyanok, mint amit szeretett volna.- jelentette az MTI.
 

  Eredmények, 5 km:
    
1. Kalmár Ákos (Balaton ÚK) 53:20.19
2. Rasovszky Kristóf (Balaton ÚK) 53:39.93
3. Székelyi Dániel (FTC) 54:36.80

Kaiser Dominik 3 ezer méteren nyert Fotó:Bajai Spartacus Úszó Szakosztály facebook oldal

A Medencés hosszútáv úszó o.b. második napján 1500m és 3000m volt az “étlapon”. A hosszabbik távon a gyermek korosztály (2007-2008) mérkőzött az érmekért. A küzdelemben Kaiser Dominik érte el a legjobb időeredményt megszerezve újabb korosztályos bajnoki címét és a vele járó aranyérmet. A csapat lány tagjai is megmérették magukat a 3 km-es távon, számukra a tapasztalat szerzés volt a fő cél, a legjobb helyezést Szabó Nóra érte el 11. helyezésével.
A tegnapi 10 km után Galyassy Szilárd az ifik között 6. lett. – írta a Bajai Spartacus SC közösségi oldalán.

hozzászólok