2024. 16. Csongor

Sport

Elmaradt a bravúr Bátaszéken

Antal Tibor | 2020. Október 28. 17:01:04 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Szerdán a labdarúgó Magyar Kupa országos főtábláján a legjobb 64 között a Tolna megyei I. osztályú Bátaszék az NB I-es MTK-t fogadta. A 12.30-as kezdés ellenére kb. 600 szurkoló látogatott ki a mérkőzésre, köztük sok Baja és környékbeli is. Nem véletlenül, hiszen a hazaiaknál a kezdőben kapott helyet a két bajai “légiós” Aladics Dániel, és Baladin Dominik, míg a kispadon az edzőt sem kell nekünk bemutatni, hiszen nem más, mint Szőcs Lázár. A kezdőrúgást az Omega együttes frontembere Kóbor János végezte el.

Kóbor János végezte el a kezdőrúgást-

-Bátaszéki kötődésű vagyok, és felhívtak a múlt héten az egyesülettől, hogy nagyon nagy megtiszteltetés lenne a számukra, ha a én végezném el az MTK elleni meccsen a kezdőrúgást. Ez a mai MTK már nem az az MTK, mely 13-szor nyerte meg a magyar bajnokságot, én bízok egy döntetlenben, aztán meglátjuk mi lesz.- nyilatkozta a népszerű énekes a Sugóparti Híreknek.

Ezt a szabadrúgást bravúrral védte az MTK kapusa

A találkozó egy jó hazai szabadrúgással kezdődött, majd magához ragadta a kezdeményezést az NB I-es gárda. Jó 20 percig állt Kóbor János tippje, aztán egy kapu előtti kavarodás után Lencse László talált be az MTK-ból, majd 5 perc múlva egy eladott labdát követően ismét ő volt eredményes. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt minden, de a félidő krónikájához tartozik még, hogy előbb Prosser Dániel tekert szépségdíjas gólt a hosszúba háromra növelve a különbséget, majd szünet előtt a hazaiak első nagyobb helyzetét a végig jól játszó Tóth Tamás gólra is váltotta, így 3 – 1-es vendégelőnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.

Aladics Dániel nagyot küzdött

“Elfáradtak már!”-biztatták egymást viccesen a pihenőről visszatérő bátaszéki játékosok, persze ez nem így volt. A “mienk” közül a pálya bal oldalán Aladics Dániel a színesbőrű George Ikenne – King Patrickkal küzdött nagyokat egészen a 78. percig, amikor pihenőt kapott a mestertől, míg a középpálya belső részén Baladin Dominik próbálta felvenni a versenyt a gyors vendégjátékosokkal.

Baladin Dominik a légiósok között

A második 45 percre egyébként szinte teljesen egyoldalúvá vált a közdelem, többnyire a hazaiak térfelén pattogott a labda. Az MTK még 4 találatot szerzett, és kétszer a kapufa is segített a hazaiaknak, akiknek egyébként szégyenkezni abszolút nem volt okuk. Amit tudtak megtettek, és kiszolgálták a közönségüket. A végeredmény 7 – 1-es vendégsiker lett, és ezzel az MTK jutott a legjobb 32 közé.

-Iszonyat gyorsak voltak, ami nagyon megnehezítette a dolgunkat. Egyébként azt gondolom, hogy hullámokban jobbak voltak, ez egy más szint. A mester úgy döntött, hogy bal szélen játszok, ami egyáltalán nem az én posztom, belső középpályást vagy csatárt szoktam játszani. Nagyon gyors ellenfelem volt a szélen, nem vagyok túlságosan megelégedve a teljesítményemmel. Sokat ütköztem, de olyan volt néha, mintha falnak ütköznék. De összességében nem panaszkodhatunk, szerintem ez egy tisztes helytállás volt. Köszönjük a szurkolóknak, hogy ennyien kijöttek így hétköznap is.- nyilatkozta Aladics Dániel a Sugóparti Híreknek.

Facebook galéria:itt

A találkozó góljai: itt

hozzászólok