2024. 19. Emma

Sport

Jubilál a Kikelet Félmaraton

Kikelet Félmaraton | 2020. Március 04. 16:16:11 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

X. Kikelet Félmaraton Baja

Március 29-én vasárnap 11:00-kor kerül megrendezésre a jubileumi X. Kikelet Félmaraton Baja utcai futóverseny a Petőfi-szigeten.  A versenyközpont a Turisztikai Központban lesz kialakítva. A rajt szintén innen a március 15. sétányról indul. A futók Baja belvárosán végig futva, a Sugovica sétányt és a rajthelyen ismét áthaladva, valamint a Nagy – Pandúr-szigeti kör után a Turisztikai Központnál érnek célba. Az idei évben ismét rekordmennyiségű résztvevőt várnak a szervezők, melynek valószínűségére az előnevezések száma alapján igen jó esély van – jelenleg ezernél is több fő előnevezett jelezte részvételét az eseményen. A célban minden futót a hagyományoknak megfelelően Bajai Halászlé vár az egyedi befutóérem mellett.  Az idei évben először a legkisebbek is futócipőt húzhatnak a félmaraton napján. Óvodások és alsó tagozatos diákok részére 250- ill. 500 méteres futást szerveznek a rendezők, melyen a célban őket is egyedi befutóérem és a futam fő támogatója a Riska révén egy plüss tehén is várja.

A rendezvény miatt a következő útlezárásokra lehet számítani a belvárosban, illetve a verseny egyéb útvonalain:  – Petőfi-sziget /teljes út zár/ 10:40 -11:15, majd 13:30-ig részleges forgalomterelésekre lehet számítani a gyalogos sétány bekötőútjain.

  • Szentháromság tér. 10:40 – 11:20. Ez idő alatt a behajtás tiltása mellett a térről való kihajtás sem engedélyezett.
  • Martinovics I. u. 10:50- 11:25. Az említett utca zárása mellett tilos lesz a továbbhaladás az utcából a Kazinczy Ferenc u. és a Péter-Pál u. irányába.
  • Árpád tér /körforgalom/. 10:50 – 11:30 –ig.
  • Bajcsy-Zs. u. az Árpád tértől a Miklós u.-i kereszteződésig. 10:50 -11:30-ig.
  • Nagy-Pandúr-sziget : Tilos a behajtás 11:30 – 13:00-ig. A szigetről való kijutáskor kérjük figyeljenek az út jobb oldalán haladó versenyzőkre!

A rendezőség kéri a lakosság türelmét és megértését az idelátogató sportolók nevében is!

A félmartoni táv térképe:

hozzászólok