2024. 18. Alexandra, Erik

Sport

Jól kezdődik a szezon a Bajai Spartacusnál

Antal Tibor | 2016. Május 02. 13:33:40 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Fotók:www.kanyonraft.hu

 

A Kajak Kenu Szövetség égisze alá tartozó szakágakban a vadvízi evezősök között hirdettek először keretet, ahol Király Dávid és Kovács Zoltán is kerettag lett a 2016-os szezonra. Az Ausztriában megrendezett válogató verseny igen fordulatosra sikerült, mivel az első két számban (sprint és a head to head) a „B” egység bizonyult jobbnak, melyet a pontosabb pályatartásnak köszönhettek.

 

 

Itt egy apróbb hiba, mint lecsúszni a sodor vonalról vagy egy rossz kormánymozdulat is súlyos másodpercekbe kerülhet. Ezek után következtek a szlalom és a downriver versenyszámok, ahol már a rutinosabb egység bizonyult jobbnak. Így összetettben az „A” egység nyerte az első válogató versenyt. Ennek értelmében Takács Máté, Fodor Szabolcs, Simon Ádám, Odor Csaba (UTE versenyzői) és Kovács Zoltán a Bajai Spartacus evezőse és edzője kapott helyett az „A” csapatban. A „B” egység legénységeként pedig Szigeti Péter, Takács Viktor, Markovics András (UTE) és Király Dávid a Bajai Spartacus versenyzője vághat neki a szlovéniai Európa-bajnokságnak.

 

 

A harmadik válogatott kerettagunk a para szakágban, olimpiai versenyszámában aratott győzelmet Szolnokon. Gavallér József K-1 200 méteren lett első a válogató versenyen. Viszonylag rossz rajt után majdnem egy fél hajóval ért előbb célba, mint a rutinosabb ellenfelei. Így ő indulhat a Duisburgi világbajnokságon. Tehát beérett Joci áldozatos, kitartó, kemény munkája, melyet segített Sarkadi Sándor és Kovács Zoltán edzők, valamint sokat köszönhetünk Csamangó Attilának a EDF Démász Szegedi VSE edzőjének, aki evezéstechnikai tréningeket tart heti rendszerességgel.

 

Gavallér József

 

Tehát a Bajai Spartacus SC Kajak- Kenu Szakosztályából 3 versenyző is részt vesz az idei év világversenyein. Szurkoljunk Zolinak és Dávidnak május 17-22.-e között, a Szlovéniában megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon. A rafting szakágban az európai dobogó a cél. Valamint Jocinak május 17-19.-e között a duisburgi para Világbajnokságon, neki nem kevesebb, mint az olimpiai kvótaszerzés a cél.

hozzászólok