2024. 18. Alexandra, Erik

Sport

Jó szezont zárt Hangya Szilveszter a Vasassal

Antal Tibor | 2016. Május 13. 13:50:02 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Fotók:Hangya Szilveszter facebook oldala

 

Hangya Szilveszter a Vasas SC bajai származású balhátvédje remek szezont tudhat maga mögött. Már ha a sérülését leszámítjuk, hiszen a 30. fordulóban a Diósgyőr ellen megsérült, így a hajrában már nélküle kellett kivívnia a bentmaradást a többieknek. Addig viszont Szilveszter alapembernek számított a csapatban, és az Újpest ellen győztes gólt is szerzett a 90. percben.  Érthetően erről beszélt legszívesebben, amikor az elmúlt szezonnal kapcsolatban kérdeztük.

 

 

 A legemlékezetesebb pillanatom az Újpest ellen volt tavasszal, amikor az első NB I-es gólomat szereztem, ami ráadásul győztes gól volt, és persze ide sorolnám, hogy nagy küzdelem árán sikerült kiharcolnunk a bent maradást. Nagyon kiélezett csata volt a végjátékban, ezért igen feszült volt a légkör a csapat háza táján. De többségében jó hangulat uralkodott az öltözőben. Én is jól éreztem magam a Vasasnál, az U21-es válogatottban pedig csapatkapitány tudtam lenni, ami nekem egy óriási megtiszteltetés. 

 

Hangya Szilveszter az U21-es válogatott csapatkapitányaként

 

– Hogyan tovább?

 

A Vasasban tervezem a jövőmet. Nagyon jól érzem itt magam, úgy érzem a szurkolok is megszerettek. Sok mindenben kell meg fejlődnöm ahhoz, hogy a kitűzött céljaimat el tudjam érni. A 12 csapatos NB I nagyon kiegyensúlyozott, jövőre is egy erős bajnokságra számítok.

 

 

 

 

– Benne voltál a szövetségi kapitány bő keretében is. Megfordult a fejedben, hogy akár még az EB keretben is benne lehetsz? Hogyan látod amúgy válogatott EB esélyeit?

 

– Benne volt a fejemben igen, de már ez is egy óriási megtiszteltetés volt számomra. Másfél éve nem is álmodtam róla, hogy benne lehetek akár csak a bő keretben is. De sajnos rosszkor jött a sérülésem a Diósgyőr ellen. A jobb combhajlító izmomban izomrostok szakadtak be. Most még lábadozom, de reményeim szerint a felkészülést 100%-os állapotban tudom már elkezdeni. A felnőtt válogatottnak véleményem szerint van esélye a továbbjutásra, és természetesen szurkolok nekik.

 

hozzászólok