2024. 17. Paszkál

Sport

Ízlett a gyros a hetesrúgón

Antal Tibor | 2016. Július 05. 08:25:23 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Hétfőn immár 10. alkalommal rendezték meg a Hetesrúgó csapatversenyt Baján a Vasvári Pál utcai műfüves pályán, melyet ezúttal a szokásoktól eltérően nem világ-, hanem Európa bajnokságnak neveztek a Franciaországban zajló labdarúgó EB-re vajazva.

 

 

18 alkalmi alakulat jött össze, akiket 4 csoportba soroltak, ahonnan szinte mindenki továbbjutott, majd következhetett az egyenes kieséses szakasz. A végén a Gyrosháza örülhetett, akik a döntőben a Gigászokat verték.

 

 A bajnokcsapat

 

A harmadik helyért a soraiban Bajai NKK- s kosaras lányokat is felvonultató Vidéki csajok végeztek, a háromszoros bajnok, de az idén a csoportból épp hogy csak tovább eső Joga Bonito ellen. A torna gólját azonban a Jogások szerezték, méghozzá személy szerint Engi Tamás. Ugyanis míg a szabályok értelmében a sima büntető 1-et, a 10 méteres pedig 2-őt ért, ő 5 – 1-es hátrányban 4 pontért elvállalta a kezdőkőrből a lövést a város egyik legjobb kapusa Leitner Antal ellen, és be is bombázta a bal felső sarokba a labdát.

 

 A Haász / Haász duó nyerte a párost

 

A csapatverseny után a párosok következtek, melynek küzdelmeire 23 duó jelentkezett. Itt mind két csapattagnak kellett rúgni és védeni is. A győzelmet végül a Haász Tamás / Haász Bertold duó, apa és fia szerezték meg a Jagicza / Fehérvári páros előtt. A bronzmeccsen Ulakity és Péter jobbnak bizonyult Gerinél és Dudinál.

 

 A második helyezett Jagicza/Fehérvári duó

 

A folytatásban keddtől – péntekig már a komolyságé a főszerep a Vasváriban, hiszen itt zajlik a Fitohorm Halászléfőző kupa, melyre 18 csapat nevezett. Keddtől csütörtökig a csoportmérkőzéseket játsszák, míg a helyosztókra péntek délután kerül sor.

hozzászólok