2024. 19. Ivó, Milán

Sport

Ismét Bajától Zomborig futnak

Lőrinczi Csaba | 2015. Augusztus 13. 21:46:00 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Az ultramaratoni versenyre nevező mintegy másfél száz futó közül a legtöbben egyéniben tervezik teljesíteni a Baja-Zombor távot, míg a többiek 2, 3, 4, illetve 5 fős váltóban remélik abszolválni a 61 kilométert. Limitidő is van, s eszerint maximium 8 óra alatt (és természetesen rövidebb idő alatt) lehet futni Bajáról Zomborig.

 

A Baja – Bátmonostor – Nagybaracska – Csátalja – Dávod – Backi Breg – Kolut – Bezdan – Zombor útvonalon zajlik majd a verseny, s a hercegszántói határállomásnál – a szükséges okmányok ellenőrzése után – a határőrök a futók számára elkülönített sávban fogják átengedni a versenyzőket Magyarországról Szerbiába.

 

 

A rajt a Szentháromság téren a Bácskai Kultúrpalota előtti szakaszon lesz.

Időpont: vasárnap délelőtt 9 óra. A bajai főtérről a Petőfi-sziget felé veszi az irányt a mezőny, majd a kerékpáros hídon át a Pandúr-szigeten folytatódik az ultramaratoni verseny útvonala. A hídról a Deák Ferenc-zsilip felé kell tovább haladni, végül pedig a Muskátli utca emelkedőjén jutnak ki az 51-számú főútra a sportolók. Innen irány az országhatár és a végállomás a vajdasági testvértelepülésen.

 

A hőségre való tekintettel sűrűn lesznek frissítőállomások (4-5 kilométerenként), s a korábbi versenyhez hasonlóan ezúttal is engedélyezett a kerékpáros kíséret. Váltópontok: Bátmonostor, Csátalja, Hercegszántó (határállomás), Bezdán. A zombori célban 17:30-kor lesz eredményhirdetés, majd tésztaparty következik.

 

Forrás:www.bacskaisport.hu

 

hozzászólok