2024. 20. Konrád, Tivadar

Sport

Hosszú Katinka: Nem állok készen a versenyzésre

Bors.hu | 2018. Január 24. 11:46:39 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Borsnak szólalt meg először a decemberben kirobbant házassági válsága óta Hosszú Katinka, aki továbbra is maga alatt van. Egyértelmű, hogy a magánéletbeli problémái most már a pályafutására is kihatással vannak. A háromszoros olimpiai bajnok az év első antwerpeni pénzdíjas viadala után ugyanis a most hétvégén esedékes luxemburgi Euro Meet elnevezésű úszóversenyt is kihagyja. Az Iron Lady magához képest később kezdte a tréninget, ráadásul nem is edző-férjével, Shane Tusuppal készül. Segítsége akad, ugyanis edzőpartnere, a Miamiba is vele tartó Dudás Dániel most egyfajta trénerként is funkcionál mellette.

 

Keményen edz Katinka Fotó: Hosszú Katinka facebook oldala

 

– A formám nem az igazi, én pedig nem állok úgy rajthoz, hogy nem érzem tökéletes állapotban magam. Nem tudok félvállról venni egyetlen egy versenyt sem – tolmácsolta a Borsnak Hosszú Katinka szavait a sajtófőnök, Kiss Kinga. – A formába hozás időszakában a sérülés kockázata is jelentős, nem szeretnék hosszabb kihagyást emiatt.

Az igazsághoz tartozik, hogy az idő nem feltétlenül sürgeti Katkát, ugyanis idén a főverseny az augusztusi Glasgow-i Európa-bajnokság lesz. Ám valódi tréner nélkül felkészülni a kontinenstornára szinte lehetetlen, így lassan döntenie kell a bajai úszónőnek, hogy kinek az irányításával kíván edzeni.

– Nem tudom megmondani, meddig tart ez az átmeneti időszak, ahogy azt sem, mikor készül újra együtt a sikeres páros – ezt már a sajtófőnök mondta el a Borsnak.

 

Borítókép: MTI

 

 

 

 

 


hozzászólok