2024. 30. Katalin, Kitti

Sport

Hosszú a világcsúcs közelében

MTI | 2017. December 14. 13:20:58 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

 

Katinka a 400 vegyes aranyérmével Fotó: Devecseri Gábor, Magyar Úszó Szövetség

    A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú szerdán magabiztosan gyűjtötte be a 400 vegyes aranyérmét, a csütörtöki 100 vegyesen pedig érezhetően felszabadultan ugrott a vízbe, s óriási tempóban tudta le a négy hosszt. Az 56.75 másodperces idejével csak kevéssel maradt el 56.51-es világrekordjától és első lett összesítésben.
    Az MTI-nek úgy nyilatkozott, reggel még érzett némi izomfáradtságot a megterhelő szerdai versenynap miatt.
    “Az volt a célom, hogy megnézzem, hol állok, de azért ott volt a fejemben a világcsúcs gondolata. Van még két lehetőségem, és csak két tizedmásodpercre vagyok tőle. Gyors voltam, de azért még maradt ebben bőven, hiszen mindig van min javítani, úgyhogy délután ez még jobban fog menni” – mondta.
    Ugyanebben a számban Verrasztó Evelyn is ott lesz a délutáni elődöntőben, méghozzá a hetedik eredménnyel (1:00.46 perc). A bajai származású Gyurinovics Fanni ugyan nem lépett tovább, 19. lett, de egyéni csúcsot jelentő 1:01.94-es eredményével így is elégedett lehet.

 

 Gyurinovics női 100 gyorson is egyéni csúcsot tempózott (54.87 mp), amivel a 26. helyet érdemelte ki. “Egészen hihetetlen ez az idő, így száz gyors után. Szerintem az a siker titka, hogy felszabadultan úsztam, hiszen nem volt igazi tétje ennek a számnak” – mondta.
 
    Férfi 1500 méteres gyorsúszásban Lakatos Dávid kilencedik (14:46.97 p), míg a Bajai Spartacus SC úszója  Kalmár Ákos pedig a 14. lett (14:55.16), így egyikük sem került a fináléba.

 

 

 


hozzászólok