2024. 1. Fülöp, Jakab

Sport

Homokmégyre látogat a BLSE

Antal Tibor | 2016. Feburár 15. 22:46:32 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

Labdarúgás

 

Hétfőn Jakabszálláson az Aero Hotelben tartották a szokásos Liga értekezletet, melyen kisorsolták a Bács megyei kupa 4. fordulójának párosítását. A BLSE a megyei III. osztály Déli csoportjában 2. helyen álló Homokmégyet kapta.

A Homokmégy az első fordulóban 6 – 4-re verte a megyei II. osztályú Borotát, majd a második fordulóban 11 – 1-re kiütötte a szintén másod osztályú Hajóst. A harmadik körben a megyei I. osztályú Harta is 5 – 0-ra kapitulált a Homokmégy oroszlánbarlangjában, úgyhogy a két osztály különbség ellenére a BLSE sem számíthat sétagaloppra.

A találkozót április 6-án szerdán 16.30-tól Homokmégyen rendezik.

 

 

Bács megyei kupa 4. fordulójának párosítása

 

Géderlaki KSE (megyei III)- Bácsborsódi SK (megyei II.)

Kalocsai FC (megyei I.) – Bácsalmási PVSE (Megyei I.)

Homokmégy KSE (megyei III.) – Bajai LSE (megyei I.)

Katymár SE (megyei II.)  – Kecel FC (megyei I.)

Szabadszállás SE(megyei III.) – Nyárlőrinc LSC (megyei II.)

Kiskunmajsa FC (megyei I.) – Duna Aszfalt Tiszakécske VSE (megyei I.)

Izsáki Sárfehér SE (megyei II.) – Városföld (megyei II.)

 

 

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Döntetlen esetén az alacsonyabb osztályú csapat a továbbjutó, azonos osztályban szereplő gárdák esetén pedig 11-esek következnek.

 

Majoros Zsolt (Bácsalmási PVSE):  Örülök, hogy megyei I. osztályú alakulattal tudunk játszani, de így hogy megváltozott a kiírás, nem biztos, hogy érdekeltek lesznek a csapatok, hogy versenyeztessenek a kupában is, amikor a bajnokság is itt van. Tavaly bevállaltuk a kétfrontos háborút, ami nagyon megviselte a gárdát. A kupát ugyan megnyertük, de a dobogó elúszott. Az idén próbálunk inkább a bajnokságra koncentrálni, hiszen új fiatal csapatot építünk.

 

Átszervezik a kupát

A Magyar kupát ősztől átalakítják, így ezúttal a Bács megyei kupa döntősei nem kerülnek az országos főtáblára.
Augusztus 3-tól ugyanis új selejtező sorozat kezdődik, melyben az eddig megszokottól eltérően augusztusban le kell játszani a megyei selejtezőket, és utána szeptembertől kezdődnek a küzdelmek az országos főtáblán.

További változás, hogy csak a megyei I. osztályú csapatoknak lesz kötelező a nevezés, az alacsonyabb osztályban szereplők számára nem. A tervek szerint augusztus összes szerdája játéknap lesz, de ha kevesebben jelzik indulási szándékukat, akkor csak augusztus 10-től kezdődik a sorozat.
A kupa nevezési díja 50 ezer forint lesz csapatonként, amiből elképzelhető, hogy 50 % kedvezményt tudnak adni. A nevezési díj mellett azonban a díjazás is nagyobb lesz a kupában az eddigieknél.

hozzászólok