2024. 1. Fülöp, Jakab

Sport

Hol lehet Baján EB-t nézni?

Antal Tibor | 2016. Június 10. 15:13:13 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Valaki már előbb megkezdte a hangolást

 

Péntek este megkezdődik a labdarúgó EB. Mielőtt valaki félreértené, természetesen nem egy sportbarát kutya történetéről beszélünk, hanem a franciaországi kontinensviadalról, ami azért is külömleges számunkra, hiszen 1986 után újra ott van a magyar válogatott is egy nagy világeseményen. Igaz az 1996-os olimpiára kijutott a nemzeti 11-ünk, de a foci szempontjából az ötkarikás játékokat kevésbé jegyzik. Visszatérve az EB-re: Mivel végre lehet a mieinknek is szurkolni egy nagy világeseményen fokozottan számít, hogy hol és hogyan nézze azon többség a mérkőzéseket, akik a helyszínen nem lehetnek jelen.

 

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

 

Június 14. Kedd 18.00 Magyarország – Ausztria

Június 18. szombat 18.00 Magyarország – Izland

Június 22. szerda 18.00 Magyarország – Portugália

 

 Egy “zsíroskenyér”

 

Nos körbenéztünk Baján, és rengeteg pozitív  dolgot láttunk e téren. Kezdjük mindjárt a Petőfi – szigeti Ifjúsági szállóval, melynek udvarán felállított sátorban óriáskivetítőt helyeztek el.

 

Ifjúsági szálló

 

Feltehetően a mai nyitómeccsre sem francia vagy román nézőket várnak a szervezők, ugyanis a hideg sör mellé csülkös pacal a menü. De nem csak az Ifjúsági szállóban lesz kivetítő, hanem a szomszédos Véndió étterem teraszán, a Halászparton a Pelikánban, és a Tescoval szemben a Stender Pub-ban.

 

 

A  Véndió étteremben itt lesz a kivetítő (az asztalt majd arrébb veszik)

 

Az EB idejére sörakcióval hírdeti magát a Duna Wellness Hotel is, melynek mind két teraszán  lehet meccset nézni, illetve a szombati lakodalmak ideje alatt csak az oldalsón. De az a futballbarát sem jár rosszul, aki a Malomba hivatalos lagziba, ugyanis a Bowling terem két lapostévéjén nyomon követheti az eseményeket.

 

 Duna szálló

 

A Szentháromság téren egyébként több helyen is a tv-s megoldást választották. A Mediterránban bent, és a teraszon is lehet meccset nézni, bár az a tapasztalat, hogy inkább behúzódnak a focibarátok.

 

Borbistro terasza

 

Szemben a Borbistroban szintén a teraszra helyeztek  ki lapostévét, mellette a Cash bárban viszont bent van egy a kocsma részen, illetve egy másik a hátsó teremben, ahol a bőrkanapék kényelmét is  élvezhetik a szurkolók.

 

 Cash bár kisterem

 

A Halászparton a Pelikánt már említettük, a Riverside-ot épp felújítják, a Daniel’s Cafe-ban pedig bent és a teraszon is lehet rajongani.  

 

A Pelikánban még fel volt húzva délelőtt a kivetítő

 

A Kossuth utcában a Central café készült kimondottan a kontinensviadalra, akik a kerthelységükben alakítottak ki, egy EB klubot.

 

Central café

 

Kimondottan focista helyek

 

A Vasvári Pál utcai Focicentrumban természetesen minden hétköznap nyomon lehet követni az EB-t a műfüves pálya mellett a büfében. Hétvégén viszont, mivel nincsenek a kispályás meccsek, a söntés is zárva tart.

 

 

A másik nagy kultuszhelye a focistáknak a Várbár söröző a Kölcsey utcában az ártézi kúttal szemben. Itt szintén bent, és a kinti részen is van tv, valamint a fogadó terminál is működik minden nap 23 óráig, és még csocsózni is lehet.

 

 

 Várbár

 

A harmadik futballbarát hely a Sirály söröző a Budai Nagy Antal utcában. Ide szintén azok járnak a legszívesebben, akik nem csak nézni szeretik a meccseket hanem tippelni is rájuk. Ráadásul az asztali számítógépeken folyamatosan nyomon lehet követni az élő fogadásokat is.

 

 Sirály söröző a fogadók törzshelye

 

A negyedik focista közönségéről híres hely a Városkapu söröző a Pázmány Péter utcában, ahol bár bent van a tv, de a terasz egy részéről is lehet látni. Itt dekorációként magyar zászlóval, mezzel és kabalafigurával is találkoztunk. A szomszédban totózó – hagyományos nyitvatartásával.

 

Városkapu söröző

 

Ellátogattunk még a Sarok sörözőbe is a Szent László utca – Uszály utca sarkán, ahol egy sörgyártó cég jóvoltából tippelős játékot is rendeztek a vendégeknek, és különböző ajáőndékokat lehet nyerni.

 

 

Sarok söröző

 

Lehet még meccset nézni a Huncutkában, a Csupor sörözőben és a Fekete kutyában is, de egyik hely sem számít egy kimondottan meccsnézős kocsmának. És még ki tudja hány helyen városszerte, ahol nem jártunk. 

De a környékben  máshol is készülnek az EB-re. A szeremlei kocsma reklámja például fantasztikus:

 

Ingyen wifi és zsíroskenyér!

 

 

 

 

hozzászólok