2024. 18. Andrea, Ilma

Sport

Hazai pályán is sikerült

Bajai Bácska Facebook oldala | 2021. Március 15. 08:01:16 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:Pulai Zsóka

Bajai Bácska FKE – Salgótarjáni KSE 91-76 (19-16, 26-25, 33-17, 13-18)

Legjobb dobók:Jakab 25/12, Pongó 16/12, Goldring G 13/3, Dr.Ágfalv 12/9 ill. Sömenek 20, Boinitzer 18/6

5-0-s kezdésünk megadta a mérkőzés hangulatát. A 6. percben még tudott egyenlíteni a vendégcsapat, de a negyed a Bácskáé volt (19-16). A folytatásban maradt az öt-hat pontos vezetésünk, de egy bajai időkérést követően mégis közelebb került a Tarján (30-29). Goldring Benyó és Jakab Peti vezérletével ebben a szakaszban öt triplát dobtunk, így ezt a negyedet is mi nyertük. Sajnos a félidő utolsó percében Milos kapott a vádlijához és cserére kényszerültünk.

A nagyszünet után nagyot robbantottunk. Egy 13-5-ös futással, már tizenkét ponttal vezettünk. Gyors vendég időkérés következett, de ez sem tudta megtörni csapatunk lendületét. A 26. percben már majdnem húsz volt közte (64-46). Ebben a negyedben is beesett hat tripla, Martin mellett Bálint volt a húzó ember. A záró negyedre beállítottuk az addigi legnagyobb különbséget (78-58). Következett az utolsó felvonás, ami számunkra az utóbbi mérkőzéseken nem igazán szokott sikerülni. Négy perc elteltével dobtuk az első kosarunkat, de szerencsénkre a túloldal sem volt sokkal ponterősebb. 13 pontos vezetésnél Bálint két távoli dobása eldöntötte a találkozót. A mai meccsen végig vezetve, megérdemelt és simának mondható Bácska győzelem született.

Reméljük szerdán is hasonló megbízható játékot tudunk majd felmutatni, a már nyolcba jutott Honvéd ellen. Sajnos Milos az alapszakasz hátralévő meccsein nagy valószínűséggel hiányozni fog.- írta a Bácska közösségi oldalán.

A mérkőzés statisztikája:http://hunbasket.hu/merkozes/x2021/hun2a/hun2a_710

Edzői nyilatkozatok (hunbasket.hu):

Cservék Csaba (Bajai Bácska): Végre összeállt a védekezésünk, a támadó játékunkban pedig bíztam. Mérkőzések óta remek dobóformát mutattunk, ezt bizonyítja a mai 16 bedobott hárompontos is. Tiszta helyzeteket találtunk és ez mellé egy szorosabb védekezés is párosult. Ha ezen az úton tudunk tovább haladni, akkor újra visszatérünk a régi kerékvágásba.
Szabó Zoltán (Salgótarjáni KSE): Gratulálok a Bajának. Jobbak voltak a kosárlabda minden szegmensében illetve minden egyéb dologban, ami a kosárlabdához szükséges.

NB I B Piros csoportjának állása

Forrás:www.hunbasket.hu

hozzászólok