2024. 25. Márk

Sport

Három világbajnoki cím

Antal Tibor | 2018. Június 28. 12:33:57 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Az elmúlt szombaton került megrendezésre a III. All Kyokushin Karate World Tournament Szentesen a Honkyokushin szervezet világbajnoksága, melyen a bajai Hobu Dojo igen eredményesen szerepelt. Szerény Csenge, Smied Sára és Bagó Larion világbajnok lett, míg Antal Péter és Hazafi Laura  bronzérmet szerzett. 

 

 
 
 

Szerény Csenge így foglalta össze a versenyről a legfontosabb tudnivalókat:

 

 

2018.06.23-án, Szentesen került megrendezésre a III. All Kyokushin Karate World Tournament a Honkyokushin szervezet által, ahol egyenes kieséses rendszerben, több korosztályban és súlycsoportban, kettő perces mérkőzések kerültek megrendezésre. A világbajnokság nem csak a felnőttekről szólt, hanem a fiatal harcosokról is. Nagy csapattal és nagyon erős harcosokkal utaztunk a versenyre. Ahol nem csak én hanem a fiatal harcosok is kimagaslóan teljesítettek.
 
A verseny előtti napon került sor a versenyzők regisztrációjára, mérlegelésére. Ez egy igen komoly adminisztrációs feladattal járt, ahol a segítségünket nyújtottuk a verseny szervezőinek. A regisztráció és a mérlegelés az én részemről igen komolynak bizonyult, mivel egy hosszas „koplaláson” estem keresztül. A súlycsoport váltás miatt, diétáznom kellet, így az utolsó napokban már igen nagy szükségem volt a szénhidrátra. Ezt a szénhidrát hiányt, munkatársaim is érzékelték az utolsó napokban. A szénhidrát bevitelt a mérlegről leszállva elkezdtem pótolni, de óvatosan, mivel ilyenkor a hírtelen táplálékbevitel sem tesz jót a szervezetnek. A regisztrációt követően, jött a pihenés és a verseny várása. A verseny napján izgatottan vártam a sorsolás eredményét mivel, mondhatni a versenyzők száma igen nagy volt, 21 ország 553 versenyzője jelent meg. A verseny napján, figyelmemet elterelték a fiatal harcosok, hiszen az értük való izgulás és természetesen edzőim, mestereim segítése számomra nagyon fontos volt. A figyelmem akkor kezdett el a saját küzdelmeimre fordulni, mikor szólítottak, hogy én készülök fel. Kiemelve számomra a legfontosabb küzdelmeket, az elődöntőt és a döntőt, ahol nagyon kemény és határozott küzdelmekre került sor. Itt már tényleg csak a legjobbak voltak. A küzdelmek során, határozottan és a küzdelmeket irányítva harcoltam, megtéve mindent azért, hogy a dobogó tetejére álljak.
 
Róka Györgyi, Szerény Csenge és Kern Róbert
 
 
A döntőbe jutva a szerb hölggyel vívott küzdelmem során, egy erős kezdést követően, fordítani tudtam a küzdelmen, aminek során büszkén kimondtatom, fölényes győzelmet arattam, így megszerezve a -65 kg-os súlycsoportban a világbajnoki címet! Az eredményhirdetés során egy igen kellemes meglepetés ért, mivel a világbajnoki cím mellé a verseny elnökei és főbírói úgy hozták meg döntésüket, hogy a ’legharcosabb női versenyzőnek’ járó különdíjat számomra ítélik oda, így a versenyről két kupával térhettem haza.
 
 
A világbajnoki cím megszerzését az elmúlt 14 évem kitartó munkájának és mestereim Shihan Kern Róbert és Sensei Róka Györgyi mindenkori támogatásának köszönhetem. Akik mind edzésen, mind a magánéletben a családom mellett, mellettem álltak-állnak és a mai napig támogatnak mindenben. Köszönöm nekik! Természetesen köszönettel tartozom a Bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft.-nél dolgozó minden kollégámnak, hogy mindenben támogattak.
 
 
 


hozzászólok