2024. 28. Valéria

Sport

Harmadszor lett világbajnok a Joga Bonito

Antal Tibor | 2015. Július 07. 06:55:48 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

2015.VII.6. Baja

 

 

Hétfőn sorozatban immár kilencedik alkalommal rendezték meg egy nem olimpiai sportág a hetes rúgás világbajnokságát Baján a Vasvári Pál utcai műfüvesen.
Az alapötlet annak idején onnan származott, hogy egy nyári kupa után a nagy melegben két elcsigázott játékos arról beszélgetett, hogy minek ilyen időben focizni, amikor a végén úgy is minden hetesekkel dől el.
És mivel a bajai kispályás társadalom megirigyelte, hogy a különböző apró szövetségekben versenyző küzdősportokban rengeteg a helyi világbajnok, így pár éve már nemes egyszerűséggel VB-nek van keresztelve a hagyománnyá vált nem túl komoly program.
Persze joggal, hiszen sehol máshol nem rendeznek ilyet a világon.

 

Sokan kockáztattak 10 méteről.

 

Nos elmondhatjuk, hogy a népszerűség töretlen, hiszen az idei VB-re sem kevesebb, mint 21 csapat adta le a nevezését.
Szokás szerint 5 játékosnak kellett rúgnia minden gárdában, egy kapusnak pedig védenie. Az egészet úgy kell elképzelni, mint ha a foci VB-t 11-es párbajban rúgnák le végig, csak kicsiben.
A szabályok némileg módosultak az eddigiekhez képest, hiszen lehetett kockáztatni: 10 méterről rúgva ugyanis kettőt ért minden büntető a végelszámolásnál, a lányoknak pedig (mert voltak lányok is) már a 7 méterről értékesített pontrúgás is duplán számított.

 

A büntető pont a végére kicsit kikopott.

 

A csoportmérkőzések után 16 alakulat ment tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol értelemszerűen minden körben feleződött a mezőny.
A döntőt a bácsbokodi Joga Bonito vívta a Kiss Janit leszámítva teljesen családi vállalkozásnak számító Ha(ászok)-kal szemben, és bár sok minden a szerencsén múlik ebben a sportágban, a Jogások valamit tudhatnak is, hiszen már a harmadik VB címüket söpörték be.
A bronz meccsen a Yo az X-esek nyert a Ruform ellen.

 

A háromszoros világbajnok Joga Bonito.

 

Ezzel még nem volt vége az estnek, hiszen első alkalommal párosban is lehetett nevezni, és aki nem unta el a várakozást az meg is tette ezt.
A 21 duó közül végül a Rácz/Patocskai páros jutott fel a csúcsra, nem kis mértékben Patocskai Rita dupláinak köszönhetően, de Rácz Tibi is bátran, jól kockáztatott.
A második helyen itt is a Haászok (Tamás és Berti) végzett, a harmadikon pedig név szerint a Vedelek/Schulcz formáció, de igazából Vedót végig helyettesítették.

 

A páros verseny dobogósai.

 

 

Összességében a hetes rúgó VB ismét egy jó buli volt sok sörözéssel vegyítve, és egyben egy remek gyakorlási lehetőség a nyári kupa szezon kellős közepén.

hozzászólok