2024. 4. Flórián, Mónika

Sport

Harmadik lett a Sugó Power

Schauer Kornél | 2015. Október 05. 00:00:35 | Utolsó frissítés: 9 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

2015.X.3-4. Baja, MNÁMK Sportcsarnok

 

Fotók: Schauer Kornél facebook oldala

 

Schauer Kornél (Sugó Power SE)  beszámolója:

 

Equiped azaz ruhás versenyt eddig még nem rendeztünk. Most tapasztalhattuk, hogy egyszerre mind rendezőként, mind versenyzőként két napon át helyt állni igen kemény feladat, de a csapat ennek ellenére remekül teljesített Bene Ármin a nagy visszatérő csak hajszál híján maradt le az arany éremről, legközelebb már biztosan nem éri be kevesebbel.

 

Gál Péter számára közel tíz év után az első ruhás versenyen remekül teljesített,93 kg-os súlycsoportban 180 kg-os nyomásával hatodik helyet ért el. Ugyan ebben a súlycsoportban,lett ötödik a lassan masters 2 korcsoportba lépő Bársony Attila is, aki 200kg-ot teljesítve még ma is feladja a leckét a fiataloknak. Szintén -93kg-ban indult Kohl Ferenc is,210kg-mal mindössze fél kilóval lecsúszva a dobogóról. Feriben utolsó éves juniorként még nagy lehetőségek rejlenek. Szintén ebben a súlykategóriában indult Farkas Gábor aki egy jó ruhában akár nyerni is tudott volna, ezúttal 230kg-mal be kellett érnie a második hellyel.

 

-105kg-ban a kategória legkönnyebbjeként indult Bársony Máté Bolivár, aki 170kg-t teljesítve ötödik helyezést ért el.

-120kg súlycsoportban Szabó Balázs számára szintén nem sok kellett volna a dobogóhoz, egyéni csúccsal 240kg-mal negyedik lett. Számomra nem indult jól a felkészülés, edzésen elszakadt rajtam a fekvenyomó ruhám, igaz volt másik, de azt nem sikerült betörnöm, így a hét éves vésztartalék ruhámban versenyeztem, hozva a kötelezőt, 280kg-os nyomással megnyertem a súlycsoportomat, ezzel megszerezve a nyolcadik ruhás, összességében a tizenkettedik Magyar Bajnoki címemet.

 

 

Természetesen megpróbáltam az abszolút bajnoki címet is elorozni, úgy gondolom nem is kellett sok hozzá, de végül abszolútban be kellett érnem a második hellyel. Csapatunk a hatodik éve címvédő Marvel Team Testépítő Szabadidősport Egyesület és a Tabi Fitness csapata mögött harmadik helyt ért el, -megjegyzem torony magasan a legmagasabb wilks pontszámmal- így ismét bizonyítottuk,hogy a Sugósokkal a legerősebb csapatoknak is számolniuk kell.

hozzászólok