2020. 3. Buda, Richárd

Sport

Gálos Roland egy győzelemre a kvótától

MTI | 2020. Március 14. 20:18:07 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az 57 kilogrammosok súlycsoportjában szereplő Gálos Roland szombaton megnyerte első mérkőzését a Londonban zajló ökölvívó európai olimpiai selejtezőtornán, így egy győzelemre van a kvótaszerzéstől.

Fotó:Olimpicchanel.com

    A Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE versenyzője a hazai sportági szövetség közösségi oldalának közlése szerint pontozással győzte le a bosnyák Alen Rahimicet.
    “Nem ez volt életem legjobb teljesítménye, de a lényeg a mai napon a győzelem volt. Nem éreztem magam elég frissnek, ezért a lábmunka nem működött a legjobban, de eleget ütöttem közelről, hogy megnyerjem a meccset. Az első összecsapás mindig nehezebb, a következő ellenfelem a kvótáért a finn Khataev lesz, akit ismerek a Bundesligából. Még nem beszéltük meg a taktikát, de ki tudom őt mozogni” – mondta Gálos, aki Arslan Khataevvel a hétfő esti programban lép ringbe a nyolc közé jutásért.
   
    A 11 napos tornán a férfiaknál az alsó három súlycsoportban (52, 57, 63 kg) nyolc kvótát osztanak, a középső háromban (69, 75, 81 kg) hatot, míg a két felsőben (91 kg, +91 kg) négyet.
   
    A nemzetközi szövetség kizárása miatt a tokiói boksztornát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság szervezi meg, ahogy a kvalifikációs viadalokat is. A londoni az első kvótaszerző verseny az európai sportolók számára.

hozzászólok