2021. 21. Ágnes

Sport

Felvágottas pult helyett bokszzsákok

Antal Tibor | 2017. Szeptember 28. 16:06:38 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

 

A volt Piros ABC-be költözhetnek a piros pólósok

 

A mai testületi ülésen egyhangú döntés született arról, hogy az edzőterem nélkül maradt Kick – Thai Boxing Team Baja Sportegyesület  az üresen álló újvárosi volt Piros ABC-be költözhet, és azt ingyenesen használhatja, csupán a közüzemi számlákat kell hónapról hónapra kiegyenlítenie.

 

A volt boltbejáratot csak szellőztetésre fogják használni, a főbejárat az Ybl sétány felé lesz

 

Mint az előterjesztésből kiderült az ingatlan 146/200-ad része a város tulajdonát képezi. A fent maradó hányad pedig a Baja és Vidéle ÁFÉSZ Zrt. tulajdona, de ebbe benne foglaltatik a legendás Hangulat presszó is, ami továbbra is  zárva tart és nem lesz az edzőközpont része.

 

 

“Az ingatlant a Baja Vagyon Zrt. eredménytelenül pályáztatta, a bérbeadásra nem lát reális esélyt, egyéb hasznosításra vonatkozóan pedig az önkormányzat jelenleg koncepcióval nem rendelkezik, az üresen állással viszont a felmerülő költségek indokolatlan kiadással jelentkeznek.”  Az egyesület a rezsiköltségek megfizetése mellett vállalta a bruttó kb. 4 millió forint értékű állagmegóvó és egyéb felújítási munkálatok (festés, burkolás, betonozás, lakatos munkák, takarítás) elvégzését is, melynek megtérítésére nem tart igényt.  A vagyonhasznosító feladata viszont a fűtésrendszer, és a villanyhálózat üzemképessé tétele, valamint a vízszolgáltatás biztosítása.

 

 Új állványt kaptak a zsákok

 

A szerződés 1 évre szól, de az önkormányzat nem zárkózik el hogy az egyesület a lejáratot követően is az ingatlanban maradjon, melyről a lejárat előtt fognak tárgyalni.  A hivatalos szerződés október 1-től lép életbe, azonban az élet már ezt megelőzően megindult a volt ABC-ben. Mint Mezőfi András vezetőedzőtől a tegnapi ott jártunkkor megtudtuk, a hatalmas edzőterem mellett öltözőket, zuhanyzókat és konditermet is kialakítottak, valamint egy kis konyhát.

 

A konyha

 

Az élelmiszerbolt korábbi funkcióit viszont nem tartották meg, az esetleges visszajáró vevők miatt, akiknek a felvágottas pult helyett például a bokszzsákokat ajánlják, melynek egy új állványt is kialakítottak. A felújításból egyébként nem csak a szakemberek, hanem a sportolók is kivették a részüket.

 

A szomszédos lépcsőház felújítás nem a project része

 

Mezőfi András csapata az elmúlt szombaton hazai pályán szerepelt az MNÁMK Sportcsarnokában megrendezett WFC Openen, ahol K1 és K1 Light kategóriában 7 arany, 3 ezüst és 4 bronz érmet szerzett. A versenyre összesen 105-en neveztek.

 

Mint látható a foci és a kick – box mégiscsak rokon sportág

 

A konditerem

 

Az egykori bolt reklámja egyébként még mindig látható a Bajcsy – Zsilinszky utcán


hozzászólok