2020. 13. Ipoly

Sport

Faldum kvalifikált a VB-re

MTI | 2020. Július 23. 07:26:12 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:Mogyi SE facebook oldal

A férfiaknál Bicsák Bence és Faldum Gábor (Mogyi SE), a nőknél Bragmayer Zsanett és Horváth Karol bizonyult a legjobbnak szerdán a triatlonosok Lengyeltótiban rendezett vegyesváltó-válogatóján.

    Lipták Tamás, a magyar szövetség szakmai igazgatója az MTI-nek elmondta: a versenyre a legjobb magyar triatlonosokat hívták meg – 20 férfit és 15 nőt -, és az egy igazolt hiányzó, Tóth Tamás kivételével rajthoz is állt a hazai élmezőny, amelynek tagjai a junior, az U23-as és a felnőtt korosztályban nemzetközi szintű teljesítményre képesek.
    A délelőtti egyéni időfutam során alakult ki a délutáni döntő mezőnye, amelyet a férfiaknál tízen, a nőknél hatan alkottak. Az egyéni időfutamban elért eredmények alapján a férfiaknál az esélyeknek megfelelően Faldum (időeredménye 20:27 perc) és Bicsák (20:29 p), a nőknél Bragmayer (22:52 p) és Horváth Karol (23:30 p) bizonyult a legjobbnak. Ötödik helyével a riói olimpikon Kovács Zsófiának (24:00) is sikerült kvalifikációt szereznie a fináléra, ahol azonban már nem állt rajthoz.
    Délután újabb szupersprint, de már az új olimpiai szám, a vegyes váltó hivatalos – 300 méter úszásból, 8 kilométer kerékpározásból és 2 kilométer futásból álló – távja várt a még versenyben lévőkre. A végeredmény a délelőtti és a délutáni teljesítmény összesítésével alakult ki.
  
    A férfi döntő szoros küzdelmet hozott, amelyben csak fokozatosan maradt el az élbolytól egy-egy versenyző. Végül a futásnál már csak négyen csatáztak a győzelemért és a tagságért a váltóban. Bicsák nagyszerű utolsó számával végzett elsőként (21:25 p), megelőzve Lehmann Csongort (21:29 p), Faldumot (21:34), valamint a tempót a döntőben sokáig diktáló Dévay Márkot (21:37 p). Az összesített pontszámot tekintve így Bicsák bizonyult a legjobbnak (3 pont), Faldum (4 pont) és Lehmann Csongor (6 pont) előtt.
   
    A vegyes váltók hamburgi, eredetileg július közepére kiírt világbajnokságát szeptember elején rendezik meg. Az ott rajthoz álló magyar négyest – a válogatón elért eredményt alapul véve – később jelöli ki a magyar szövetség.

hozzászólok