2024. 29. Gedeon, Johanna

Sport

Faldum az EB-n is letette névjegyét

MTI | 2018. Augusztus 12. 10:44:31 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Tóth Tamás hatodik, Dévay Márk hetedik, Faldum Gábor pedig 15. helyen végzett a férfi triatlonosok versenyében a Glasgow-ban zajló Európa-bajnokságon. A viadalt a francia Pierre Le Corre nyerte.

 

Fotó:Magyar Triatlon Szövetség facebook oldala

 

 

    A festői szépségű Strathclyde Country Parkban 1500 méter úszás, 40 kilométer kerékpározás és 10 kilométer futás várt a 60 fős mezőnyre. A tóból nagyjából húsz másodperces előnnyel szállt ki egy tízfős csoport, amelyben ott volt Dévay és Tóth, valamint hazaiak élő legendája, a sportág egyetlen kétszeres olimpiai bajnoka, Alistair Brownlee is.
    A hatkörös kerékpározás során Dévay és Tóth végig az élmezőnyben tekert, elsőként Brownlee indult el a három körből álló futásra.
    Az első kör után Tóth hatodik, Dévay némi lemaradással hetedik volt, miközben elöl Brownlee, Le Corre és a belga Marten Van Riel több mint félperces előnyre tett szert. Az állás nem változott jelentősen az utolsó kör előtt sem, így szoros hajrára lehetett számítani.
    A francia végül tett róla, hogy ne legyen izgalmas a befutó és kiváló hajrájával elhódította az Európa-bajnoki címet. Tóth hatodikként, Dévay hetedikként futott be, ami hatalmas siker annak tekintetében, hogy a magyar szövetség az Eb előtt egy versenyzőt szeretett volna a tíz között látni. Faldum 15. helyen ért célba.
  
                                                   Fotó:Magyar Triatlon Szövetség facebook oldala
   

Eredmények:
   
1.   Pierre Le Corre (Franciaország) 1:47:17 óra
2. Fernando Alarza (Spanyolország) 1:47:28
3. Marten Van Riel (Belgium) 1:47:40
…6. TÓTH TAMÁS 1:48:53
7. DÉVAY MÁRK 1:49.04
…15. FALDUM GÁBOR 1:50:09

 

 


hozzászólok