2024. 25. Márk

Sport

Európai triatlon nyitány – Faldum a top 10-ben

Magyar Triatlon Szövetség | 2021. Április 19. 19:57:12 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:Magyar Triatlon Szövetség

A melillai EK a nevezési listákat böngészve és a versenyzők verseny iránti igényét látva, nagy küzdelemre számíthattunk, és ez a várakozás be is igazolódott. Eredmény szempontjából a szezon eleji versenyek viszonylag kiszámíthatatlanok, a versenyzők ezeken az eseményeken mérik fel saját formájukat és a mezőny az állapotát, “pörgetik fel” magukat mentálisan a szezon következő megmérettetéseire.

A férfiak mezőnyében az úszás után a franciákkal együtt 8. helyen ért partot Lehmann Bence, 15. pozíció körül, az elsőtől 8mp hátránnyal Lehmann Csongor, tőle 10mp-re a Mogyi SE versenyzője Faldum Gábor.

A kerékpár során kialakult egy 8 fős szökevény boly. Ezt tartotta egy 14 fős második sor, amelyben Faldum Gábor és a Lehmann testvérek tekertek. Faldum meghatározó volt abban, hogy a második csapat 10-15 mp-re tudta tartani a szökevényeket – és abban is, hogy később ez a csapat is megfogyatkozott. A leszállásnál Gábor a 12 helyen kezdett futni, és végül a 10. helyen zárt.- írta a Magyar Triatlon Szövetség honlapja.

Teljes eredménylistákhttps://triathlon.org/results/result/2021_europe_triathlon_cup_melilla

hozzászólok