2024. 3. Irma, Tímea

Sport

Egy lépéssel közelebb a célhoz

Sajtóközlemény | 2024. Március 18. 06:42:42 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Szombaton Baján a Debrecen ellen folytatta szereplését a legjobb nyolc között a BasketBaja U16/A csapata. Mindkét gárda két vereséggel kezdte a rájátszást, így a májusi országos döntőbe jutáshoz a győzelem sorsdöntő volt.

Jól kezdtük az első negyedet, azonban a Debrecen hamar átvette a vezetést, gyakorlatilag a hárompontos vonal mögül nem tudtak hibázni Szafkóék. Sem a védekezés, sem pedig a támadás nem működött megfelelően és ennek köszönhetően a játékrész végére 7 pontos hátrányba kerültünk (15-22 oda).

Szabó Norbinak sikerült rendezni a sorokat a két negyed között, így védekezésünk jelentősen javult a második negyedre. Hódos Patrik vezetésével – aki az egész meccsen kiemelkedően játszott, 71%-os! dobásmutatóval dobott 25 pontot – fokozatosan dolgoztuk le a hátrányunkat, míg ellenfelünk elkezdett hibázni a távoli dobásoknál. Felgyorsult a játékunk, többször sikerült leindítanunk ellenfelünket, így a félidőre már 5 pontos hazai vezetést mutatott (már amikor mutatta J) az eredményjelző (35-30 ide).

Ekkor – ismerve csapatunkat és látva a második negyedet – azt gondolhattuk, hogy ezzel a lendülettel akár el is dönthetjük a mérkőzést a harmadikban. Sajnos a Debreceniek nem így gondolták. Folyamatosan ott „loholtak” csapatunk mögött és tartották a 3-4 pontos differenciát. Ebben a szakaszban néha mi is „besegítettünk” nekik eladott labdákkal, kihagyott dobásokkal, így a harmadik negyedet az ellenfél nyerte egy ponttal (46-42 ide), még mindig nem dőlt el semmi.

És mint olyan sokszor, jött az a bizonyos negyedik negyed. Számtalanszor bebizonyosodott már, hogy csapatunk a végjátékban ellenfele fölé tud kerekedni. Ezt a Debrecen ellen is megtapasztalhatta a 230(!!!) szurkoló. Taktikusan, néha kifejezetten okosan játszva lépésről lépésre növeltük az előnyt, így az utolsó két percre már csak a gólkülönbség maradt nyitott kérdés.

Ismét nyertünk tehát hazai pályán és egy lépéssel közelebb került a cél, a legjobb 6 és a májusi országos döntő.

Köszönjük a bajai közönség támogatását, 230 néző szurkolása rengeteget jelent Fiainknak. Várunk Minden kedves szurkolót a hátralévő két hazai mérkőzésen is a Vasas Akadémia és az Oroszlány ellen

U16/A országos 8-as rájátszás, Baja, Dr. Pósta Sándor Sportcsarnok 230 néző

2024.03.16. Szombat  Vezette: Szöllősi Boglárka, Csallóközi Gábor

16.00  BASKETBAJA SE – Debreceni Akadémia  64 : 51 (35:30)

Játékosok: HÓDOS P. 25/3, BÁNÓCZKY B. 12, CSANYIK B. 9/3, Kecskés  D. 8, Pálkerti Á. 6, Csorba L. 4, Stefánovics S., Makk G., Varga M., Bohner Á., Gottlieb G. illetve Szúcs N. 20/12, Stafkó M. 20/15, Fárbás B. 4..

Két idegenbeli mérkőzés következik: jövő pénteken Oroszlányban, majd az azt követő héten csütörtökön a visszavágó Debrecenben. Nyugodt, kiegyensúlyozott játékkal talán sikerül győzni valamelyik találkozón, ami bravúrt jelentene ebben a nagyon erős mezőnyben.

Gratulálunk az egész csapatnak és edzőjüknek!

hozzászólok