2021. 23. Zoltán

Sport

Egy kosáron múlt az olimpia

MTI | 2021. Június 06. 18:52:23 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Theodoreán Alexandra, valamint a tajvani Liu Hszi-je a 3×3-as nõi kosárlabda olimpiai kvalifikációjának pótselejtező elődöntõjében, a Magyarország – Tajvan mérkőzésen Debrecenben, a Nagytemplom előtti téren MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar női 3×3-as válogatott 13-12-re kikapott vasárnap az olaszoktól a 3×3-as kosárlabda olimpiai kvalifikáció debreceni pótselejtezőjének a döntőjében, így nem szerzett kvótát a tokiói játékokra.

    A női együttes a múlt héten a grazi 20 csapatos selejtezőben a negyeddöntőig menetelt, így nem került a tokiói kvótás első három gárda közé. A hatcsapatos debreceni pótselejtezőben – ahonnan már csak a győztes jut ki az olimpiára – Károlyi Andrea szövetségi kapitány együttese a pénteki csoportkörben a hollandokat 14-12-re, az észteket pedig 13-10-re verte, majd a vasárnapi elődöntőben 21-8-cal búcsúztatta Tajvant. A másik ágon Olaszország 16-11-re verte Hollandiát.
    A Nagytemplom előtti fogadtatásra eddig sem lehetett panasz, de ezúttal az ezer szurkoló jóvoltából már igazi fesztiválhangulat fogadta Medgyessy Dórát, Papp Diát, a bajai Theodoreán Alexandrát és a honosított Goree Cyeshát. A kvóta sorsáról döntő finálé a debreceni születésű Medgyessy kosarával indult, és a tétet jól mutatta, hogy három perc elteltével még mindig csak 2-1 állt a nagyórán.

Papp Klaudia és az olasz Raelin D’Alie a 3×3-as női kosárlabda olimpiai kvalifikációjának pótselejtezõje döntőjében, a Magyarország – Olaszország mérkőzésen MTI/Czeglédi Zsolt

Hamarosan beindult az 5×5-ös válogatottban is szereplő Goree – a grazi selejtező legeredményesebbje – , és innentől percekig a házigazdák voltak előnyben. A találkozó felénél 5-5 volt az állás. Az olaszok 8-6-ról 8-10-re fordítottak, majd fej fej mellett haladtak a csapatok, Goree tíz másodperccel a vége előtt 12-12-re kiegyenlített, és ekkor úgy tűnt, hogy hosszabbításban dől el az olimpiai indulás. Giulia Rulli azonban másként gondolta, és két másodperccel a dudaszó előtt győztes kosarat dobott, így az olaszok váltották meg a tokiói repülőjegyet.
    

hozzászólok