2024. 6. Frida, Ivett

Sport

Egy arany, két ezüst és két bronzérem a Budapest Kupán

Kurityák Mihály | 2016. Május 02. 19:09:24 | Utolsó frissítés: 8 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Budapest, 2016.04.30

 

Április utolsó szombatján és vasárnap vette kezdetét Közép-Európa egyik legnagyobb utánpótlás judo versenye a Budapest Kupa. Ezen az eseményen 2 nap alatt 4 korcsoportban 20 ország 1446 versenyzője lépett tatamira. A kontinens országai mellett erős csapattal érkeztek Budapestre Azerbajdzsánból és Izraelből is. A magyar egyesületek ide csak a legerősebb versenyzőiket nevezik. Természetesen nevezett a Mogyi Bajai Judo Club is. Az U-18 as korosztályban 5 –en, az U-13-ban ketten próbáltak szerencsét. Az U-18 / Kadett korcsoportnak válogató versenye is ezúttal a Budapest Kupa.

Ezúttal a kisebb súlyokban sikerült szép eredményeket elérni.

42kg-ban Andrási Gellért nagyon meggyőzően versenyzett és szerezte meg a bajnoki címet. Testvére Márton ugyanebben a súlycsoportban 3. lett.

 

Középen Andrási Gellért, jobbra testvére Márton.

 

50 kg-ban Tarnai Kevin hosszú idő óta nem szerepelt ilyen jól. Sorra győzte le külföldi ellenfelei. 3 győzelmet követően a döntőben alulmaradt a súlycsoport miskolci riválisával szemben, de nagyon biztató volt Kevin versenyzése.

Sajnos Vida Gergőnek ezúttal egy győzelem mellett 2 vereséggel kellett búcsúzni a további küzdelmektől. Nem járt szerencsével Katzenmayer Kíra sem. Bár jól küzdött, de ezúttal az őt legyőző lány nem vitte tovább a vigaszágra.

Az ifjúsági korcsoport után jöttek a diákok. Számukra a verseny délután fél 7 kor kezdődött.

A 38kg-ban induló Fekete András, bár vezetett lengyel ellenfelével szemben, de néhány másodperccel a vége előtt megfordult az állás. Sajnos Andrisnak ezen a napon nem jutott már több küzdelem. Az 54 kg-ban versenyző Kovács Koppány 2 győzelem után a legjobb négy között szenvedett vereséget. Így a bronzmérkőzés következett számára. Ekkor már késő este volt. 21.30 !!!. Koppány azonban nagyon akarta a bronzérmet és koncentráltan, keményen küzdött a 3. helyért is. Meg is lett a jutalma.

 

A Mogyi Bajai Judo Club eredményei:

 

U-18    42kg: 1. Andrási Gellért, 3. Andrási Márton

            50kg: 2. Tarnai Kevin

U-13    54kg: 3. Kovács Máté Koppány

U-15 44kg: Perger Ivett 5.

U-15 66kg: Kovács Dániel 2.

 

Edző: Hammer Erik

hozzászólok